Драгана Медић: За љепоту кроз ријеч…


   Живо здраво пјесниче Вилењаче!

Твој лирски запис Посвећење љубави је Божанствен, а у споју са дивном мелодијом, поготово.
Веснину и њеног госта причу о карактеру Срба ћу вечерас погледати, вјерујем да је занимљива и поучна, као и све њене емисије…
Благодарим за све.
Жељела би још да Ти кажем да посебно благодарим на Твојој добронамјерној жељи да ме усмјериш ка Вертикали кроз умјетност, да са њом лакше и брже се мјењам и узрастам.
Све сам разумјела још одавно, твоју племениту жељу, човјека који са висине посматра и види грашке нас осталих доле негдје…
Ја нисам никад писала, осим у школи наметнуте теме, искрено нисам ни осјећала потребу за тим.
Осјетила сам је много касније у неким веома мрачним данима, шкрабала сам нешто, то је углавном било психолошке природе, растерећење које сам могла само папиру и оловци рећи.
За врсту умјетности, за љепоту кроз ријеч, изгледа духом још нисам спремна, јер не излази ништа такво, а и не може, не живим тако…
Увјек сам била слободног и радозналог духа, али и дијете које је вољело родитеље и разумјело их (превелик осјећај за друге, све сам осјећала и патила, идући неком дјечијом логиком да ћу тако помоћи окружењу), и да угодим негдје изгубила себе.
Сјећам се и ја сам посматрала све кроз слике, а одавно та слика није јасна и бјежи, тешко замишљам нешто, код Владе је то много лакше.
Драгане драги, ја морам да се вратим у далеку прошлост да обнавњам основе.
Ја кад пишем нешто, обично ме глава заболи, јер се ослањам искључиво на осјећај без слике и никад не знам какав ће рад бити на крају.
Ово Ти пишем из срца, уједно као и извињење, јер сам осјетила твоју дивну намјеру и покушала и писала, али није испало онако како је требало.
Није ми изговор ни недостатак времена и одређени проблеми (сви их имају), ево и сад док ово пишем Владо ме упозорава да смо у стисци са временом (идемо негдје) и тако стално нека стиска…
Надам се да си ме разумио, ја боље не знам да се изразим, код мене има још неких здравствених проблема, као анемија и неке претраге морам обавити, али све сам остављала по страни, јер дјеца су приоритет, а све и кошта…
Немој ми шта замјерити, ја сам Твоју намјеру и љубав осјетила…
Свако добро од Драгане из Приједора.
ПЕСНИКОВ КОМЕНТАР
Драгана драга, нисам ја ни бољи ни паметнији од тебе, нити од било кога, већ сам једнак и раван свакоме од својих ближњих.
Са висине никога не посматрам (такав ни у младости нисам био), већ се трудим да својим срцем и суштаством свакога од вас поставим поред себе, па да заједно сазерцавамо лепоту божанских душа, звезданих јата и оностраних светова.
Тебе, као и све оне који су ми мили и драги, вазда и увек усмеравам ка стваралаштву, ка писању, сликању, цртању, певању, чак и ка било каквом ручном раду, јер то окрепљује, исцељује и оплемењује како душу тако и дух.
Иако ми кажеш да немаш списатељског дара, да ниси вична перу и писању, ја видим и осећам да си ти, ипак, талентована, само што тога, можда, још ниси у потпуности свесна.
И гле! ово што си управо написала јесте топао, искрен и дивотан лирски запис, лирски запис стваран дубоким осећањима, срцем и душом.
Само настави тако и, не стиди се ни својих осећања ни својих дела, јер чиниш најлепше и највише што се у даним приликама може учинити.
Радосна и благословена била!
Драган СИМОВИЋ
Advertisements

2 comments

  1. Radmila

    Драга Драгана, Девојко од Меда! Мене дирају ове твоје речи душом писане ♥ Од Бога ти здравље, пуне ти кошнице пчела и меда нек су увек, а срце пуно радости и љубави ♥ Пиши о пчелама и меду, о багрему крај којег стојиш усправна окупана миомирсом његовим који се шири Србским журналом и буди наша сећања на наш Завичај који у душама нашим цвета као тај расцветали багрем ♥

  2. Драгана

    Благодарим на дивним, топлим ријечима драга Радмила.
    Сви твоји коментари у Србском журналу су препуни топлине и љубави.
    Благословена нам била.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s