Леонид Феденко: други део – ПОЈАМ ПРАВОСЛАВЉА


1384031071_rus-portal.rf

 

„…Појам „ПРАВОСЛАВЉЕ“ НИКАКВЕ ВЕЗЕ СА ХРИШЋАНСКОМ ЦРКВОМ НЕМА!

У целом свету руску хришћанску цркву називају РУСКА ОРТОДОКСНА ЦРКВА (Сербиан Ортходокс ..)!

И, што је најинтересантније — нико против тога не приговара, па чак и сами „свети“ очеви у разговорима на другим језицима, тако и преводе име руске хришћанске цркве!

Али не само то!

Ни у СТАРОМ ЗАВЕТУ ни у НОВОМ ЗАВЕТУ нема појма „ПРАВОСЛАВЉЕ“!

Али,  зато овај концепт постоји у РУСКОЈ ВЕДСКОЈ ТРАДИЦИЈИ! Само у руској ведској традиције постоје такви појмови као што су — ЈАВ, НАВ, ПРАВ и СЛАВ:

„ЈАВ— то је физички чврст свет;  НАВ је свет мртвих;   ПРАВ— свет Светлих Богова –  универзални закон, који је поставио Даждбог, оличење истине и мудрости.

Свако земаљско створење, живи у ЈАВУ, извршава вољу ПРАВА, и самим тим постаје честица тога.

Смисао боравка сваког човека на земљи — да буде истргнут из ништавила по вољи божанственог ПРАВА,  да се врати  у њега, покушавајући да се у животу попне уз степенице савршенства и праведности“.

Дакле,  у словенској митологији,  у словенској ведској традицији,  коју из неког разлога називају „паганском“,  дефинисан је појам ПРАВ.

Да бисмо дали потпуну идеју о концепту  „православља“,  обратимо се слованско-аријским Ведама: „… ми Смо  — ПРАВОСЛАВНИ,  јер ми ПРАВ и СЛАВ прослављамо.

Знамо ми заиста да је ПРАВ  —  Свет Светлих Богова наших,  а  СЛАВ — Светли Свет,  где живе Велики и  Многомудри Преци наши.

 Ми смо Славјани,  јер славимо од нашег чистог срца све Светле Древне Богове и Светомудре Претке наше…“

Дакле, појам „ПРАВОСЛАВЉЕ“ је постојао и постоји САМО  У  РУСКОЈ  ВЕДСКОЈ  ТРАДИЦИЈИ  и никакав однос према хришћанству нема.  

А настала је та ведска традиција много хиљада година пре појаве хришћанства!“

Симболи Руске ведске традиције, од којих се неки елементи могу видети у другим народима, носе концепте о универзуму, о космосу! Симболи немају религиозне значење,  како кажу фалсификатори који су  „приватизовали“ многе симболе.  Ови симболи садрже представе о нехомогеном универзуму, односу између  МИКРО – КОСМОСА,  МАКРОКОСМОСА  и ЧОВЕКА  РАЗУМНОГ –  то су представе ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ  ВИСОКОГ  НИВОА РАЗВОЈА .

Тролист је симбол, слика о међусобно повезаним световима ЈАВ, НАВ И ПРАВ.

Симбол РУСКЕ ВЕДСКЕ ТРАДИЦИЈЕ, који има исто значење као тролист је „хексаграм“.

 Овај симбол, као и многи други,  „приватизовали“ су фалсификатори и назвлаи га „Давидовом звездом“.

 

Овај симбол се састоји од два једнакостранична троугла, један са врхом према горе, који симболизује светова  ЈАВ и НАВ,  а други са врхом према доле, симболизујући свет  ПРАВ.

 

„Истраживачи су открили овај знак у Индији, где је коришћен, по свему судећи, још много пре него што се појавио на Блиском Истоку и у Европи.

У почетку хексаграм није био посебан јеврејски симбол и није имао ни најмање везе са јудаизмом. На Средњем и Блиском Истоку, он је био симбол култа богиње Астарте.“

 

То је симбол култа БОГИЊЕ ТАРЕ  (Астарте)  –  симбол РУСКЕ ВЕДСКЕ ТРАДИЦИЈЕ. Дозволите ми да вас подсетим да су АС – БОГ,  ТАРКХ  и ТАРА,  брат и сестра,  покровитељи земље РУСКЕ.  Од њихових имена иде и последње име РУСКЕ  државе  ВЕЛИКА  ТАРХТАР(А)ИЈА  (ГРАНД ТАРТАРИ), која постојала до 1775.године.

Извор: Леонид Феденко. ПЛАНЕТА ЛЖИ или как фальсифицируют прошлое нашей Родины

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s