О ЕТРУ У ДРЕВНОЈ ВЕДСКОЈ ТРАДИЦИЈИ – С. Жарниковa


27336490_2056479954378425_7267740972203742769_n

 

Изванредни руски етнолог, историчар уметности, кандидат историјских наука С. Жарникова годинама је проучавала ведско порекло северно-руске народне културе. Она је много учинила да оправда постојање у далекој прошлости арктичке прадомовине људи беле расе. Али изненађујуће је то, што је проучавајући древне ведске изворе, открила да је у древној Ведској традицији било добро познато о постојању етра који је основа стварања света. Ево шта је она рекла на једном од својих наступа:

„У древним ведским текстовима … речено је да је стварање универзума било на следећи начин. Према мишљењу и речи, која изражава мисао о Створитељу, појавило се огромно  „Јаје“,  вечно, као семе свих бића. У њему је права светлост био вечни Брахмо, диван, непропустљив, свеприсутан.

Узрок стварног и нестварног.  Понављам, није Брахма, већ Брахмо – уједињење мушког и женског принципа, то јест нешто између. Имао је само једно својство – звук.

У ведским изворима Брахму називају  „Врховна Светлост“  и још „Етром“. Али то је већ наш превод, тј. узима се термин који је користио у своје време Тесла. Дакле,  та је „Врховна Светлост“ створила простор и направила основу личности, која је по својој суштини небеска.  Имајте на уму да је та „Врховна Светлост“ — заправо позадина наших икона. Та златна позадина тако се и зове: „Врховна Светлост“.  Дакле, Брахмо је у древноаријским текстовима назван „етром“.

И наводи: етар је највиши елемент. Он има само једно својство и зове се  „звук“.

Етар ствара седам звукова и акорда.

Затим звуци етра стварају кретање или ветар и они већ имају два својства: звук и додир, тј. инерцију. Инерција је својство ветра или кретања.

Као резултат смањења брзине Врховне светлости  или Етра, услед додира, инерције, појављује се

Видљиви свет, који се састоји од седам боја спектра, што је у корелацији са седам празвукова.

И одговарајућа својства Светлости су звук,  додир и слика.

А сопствено својство видљиве светлости је слика, то јест, све што видимо у овом материјалном, инкарнираном свету је то, што има слику.

Рођена од звука и кретања, та видљива слика се налази на граничном подручју, која се као светлост односи ка свету божанском – Праву – и као слика -ка свету појавном – Јаву.

Напомињем, да се у  „Упутству против паганизма“  12.-13. века говори, да руски пагани обожавају првог дана седмодневне недеље – васкрсење – не Сунца, тврдећи да је Сунце само материјално оличење  Светлости, већ  „Белу светлост“,  тј. Светлост Универзума.  Као што је писао Б.А. Рибјаков:  „Та Светлост нема видљив извор, није опипљива, као еманација божанства ствара свет, и била је предмет обожавања средњовековних пагана.“

 

Према томе, наши удаљени ведски преци нису знали само за постојање етра и његову улогу у стварању света, већ су га и обожавали као инструмент за стварање света.

Сада је сасвим јасно, да су религије  „библијског“  пројекта,  као и званичне науке,  „измислиле“  слуге сила таме,  не само да манипулишу умовима, већ и за замену правог знања о етру, сумњивим религиозним и научним догмама, одводећи у страну од знања.

Вредност етра и перспектива етарских технологија, од којих нас тако марљиво и вредно   „одвајају“,  је од непроцењиве вредности за потребе човечанства. Заправо развој, а не прикривање тих технологија, према кандидату физичких и математичких наука професору  С Саљу, је у стању да спаси човечанство од предстојеће катастрофе и спречи нови светски рат за енергетске ресурсе. Отуда постаје очигледно да сви они који се по инструкцијама својих „господара“ баве дискредитовањем и прикривањем основних технологија, у ствари, служе интересима снага непријатељски расположених према човечанству и самим тим, су издајници свих народа на Земљи.

 

Превео – Душан Ми

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s