Драган Симовић: На несагледним звезданим стазама вечнога стварања


Наш свеколики духовни и божански развој, зацело, ничим није условљен и ограничен.

Можемо за само једног животног тока да заметнемо и развијемо многа своја нетварна и неопипљива, невидљива и онострана тела.

Неки говоре о седам, осам или девет невидљивих и оностраних тела, али, ја вам кажем: можемо да изградимо небројено мноштво својих тела!

На неком од ступњева нашег духовног и божанског узрастања, изненада ће се пројавити и наше звездано тело, што значи, да ћемо у неким далеким световима и пространствима, те неким далеким невидљивим бићима иза овог вештаственог, тварног и материјалног обзорја догађања, да се укажемо као бела, плава, зелена или љубичаста звезда.

Звезде које сада посматрамо на небу понад нас, све су то, уистини, звездана тела неких високо духовних бића сродних нама!

Сунце које нас на Мидгард-земљи греје, гле! и, то је звездано илити сунчано тело неких божанстава која су много пре нас прешла овај пут којим ми тренутно корачамо.

Људи у опсенама и омајама, а то су материјалистички и позитивистички научењаци, не могу да појме, виде и схвате, да су сунца и звезде висока духовна и божанска бића, бића слична и сродна нама, бића која су од нашег рода и племена, бића која нам пројављују, откривају и показују пут навише којим би требало да се крећемо.

Сунца и звезде посматрајмо као нашу старију браћу и старије нам сестре, као браћу и сестре што нам се указују попут наших светионика и путоказа на несагледним звезданим стазама вечнога стварања. 

Advertisements

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s