Коментар Сокола са Велебита: О ДУХУ САМОПОРИЦАЊА У НЕОСВЕШЋЕНИХ СРБА


Управо данас , 22.02.2018.око 13 часова, на једном скупу побуњених и обесправљених Срба, којем сам присуствовао у центру Београда, имао сам лични „сукоб“ са једним ГРАЏАНИНОМ из ГРАЏАНСКЕ србије, а свима вам је верујем добро познато то име које гласи: Саша Јанковић, донедавни заштитник граџана, само не знам од чега их је он то заштитио.
Скуп се полако разилазио а њега сам спазио како четворици људи нешто жустро објашњава. Стао сам са стране као незаинтересовано да бих чуо о чему говори . Убрзо ме је приметио па рече, „Ви сте нешто намргођени, вероватно вам се не свиђа моја прича“ и утоме ми је пришао и стао испред мене очекујући да нешто кажем. Уследио је мој одговор: „Када човек који стоји испред мене каже, да је у Сребреници био геноцид , да је Косово самостална држава , да требамо ући у НАТО и у европску унију, онда је тај човек за мене издајник и слуга наших крвних непријатеља“. – Он, – “ Па господине, то је признала и међународна заједница “ . Ја, – „Јесте , али међународна крволочна и злочиначка заједница која нас вековима уништава“. Он, – „Знате господине, па ја сам правник „. Ја, – „Нажалост, правник који ради против Србског народа и државе“. Жестоко узбуђен и растројен ми још рече, „па овако ме нико није понизио“. Ја , „Понизио си ти самога себе“ . Потпуно избезумљен, отишао је у неком свом правцу.
А све ово што сам му набио на нос, то су у ствари његове изјаве на некој од ових малих телевизија у којој је гостовао пре једно месец дана. До тада о њему нисам знао скоро ништа осом имена. Погледавши то на брзину у пар секунди, било ми је јасно ко је , шта је и чији је овај ГРАЏАНИН!

 

Advertisements

2 comments

 1. Верица Стојиљковић

  Хвала Соколе што си отишао на тај скуп граџана (као да сам и сама била тамо ) и што си изрекао једном од тих граџана што јеси! Кажеш, рекао је граџанин –понизио си га- О јеси- и буди сигуран да су сви ти граџани веома свесни свега онога што раде- и није слагао он када је рекао да је понижен- јесте он то – и зна то!
  Негде око 2005.године, ја сам као ,,члан,, једне странке добила задужење да одем на скуп (одвијао се ни мање ни више но у главној кући града-рекоше-морало се) који је организовала једна од оних…. из клана бисерко, кандић… и сл- и у овоме трену јој се не могу сетити имена проклетог – углавном промовисала је филм о страдању албанки , и свих жена широм бивше Југославије од –замисли Срба током дешавања 90-их па надаље!
  Дакле стомак ми је ,,радио,, али –одем! Да бих добила прилику да кажем шта желим морала сам сачекати крај проклетога филма.
  Кренем и обратим се главној (овој што се имена сетити јој сада се не могу) и лагано, мирно, реченицу по реченицу, предочим јој све шта је учинила србскоме народу – завршим констатацијом да је везу са својим сопственим народом-изгубила.
  Она – најпре је хтела да ме прекине, да оде али сам осетила да јој неки ген дубоко унутар није дао да то учини- руке су почеле да јој се тресу, видног је дрхтања било! Хтела је да оде а опет- није могла се одлепити од мене! За све време гледала сам јој у очи трудећи се да ухватим поглед- али не! Поглед је њен летео свуд само не у моје очи! Изрекох и изађох из те проклете сале остављајући оне који су иако неодобравали све што су у филму видели- ћутали и остали!
  Сви ти граџани- знају шта чине- јако добро знају- и имају савест- и раде против своје савести! Са намером и из ко зна којих разлога раде против савести! Убеђена сам у то!
  Замисли како је души која ради против своје савести- тој души је Пакао овде управо! Рад против свога Рода, лажи о Роду своме, одрицање од Рода свога- то јесте пакао! Управо из тога пакла су се и догађали сви најтежи злочини на нашим просторима – савест је саму себе ,,јела,, јер је носилац се одрицао своје крви, свога генетског кода, свога светла и желео да угаси сва она светла која сјаје и опомињу га, и сећају га, ко је и одакле је и чији је! Паклено им јесте! Нека је!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s