Владан Пантелић: Незнање никога не оправдава


 

Многи ми замерају, или ми пишу са ироничним призвуком, што свима, дакли и онима чији су језици енглески, француски…, на Фб честитам рођендан и желим све најлепше, србицом, погрешно званој – ћирилица. Међу њима, на жалост, има и професора србског језика, који и сада предају у школама, а има и оних који себе називају професорима срПскохрватског језика. Не замерам им, наравно, јер су тако научени. А научили су их ОНИ који се још клацкају на мрзилачком ужету, разапетом између Беча и Берлина и одакле, још увек, одапињу колонизаторске лажистреле у вези историје и језика Срба.

Расте Дан Сварога и светлост знања се уздиже незаустављиво, као што се ни Сунце не може зауставити на свом путу. Открива се, свакодневно, прастара историја Срба, и открива се, зна се, да су Срби имали, прадавно имали, србско писмо – чувено огледално писмо, које су учила деца тог доба, и која су достигла такав степен знања и свести, да их називамо – боговима. И зна се да је писмо Срба – Расена имало више од 150 слова, и зна се, да је садржало и слова која су сада издвојена и називају се латиница. А језици – енглески, француски, многи, многи други, су млађи од 12 века и направљена су од србског. То тврде и њихови научници, поштени лингвисти.
И тако, иду дани, замерају људи све и свашта, из свог бункера незнања, замерају ми наши људи, из незнања и комплекса ниже вредности, што пишем србицом, остатком најстаријег и најсавршенијег писма, које и сада, поред многовековних касапљења и ушкропљавања, представља најсавршенијим писмо на Мидгарду. А не замерају Енглезима, Французима, иним, који без пардона пишу на свом језику, и који сматрају да сви треба да уче њихов језик.

 

 

Advertisements

2 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s