Три веома битна животна принципа или заповести: Храброст, Искреност., Савршенство у свему што радимо


Храброст.

Треба ли човек бити храбар? Зашто је ово први принцип? Зато што уништава страх.Страх је наш највећи непријатељ јер блокира проток енергија у нама и чини нас рањивим. Ако је особа кукавица, неће наћи своје место у животу, нити ће се моћи остварити кроз овај живот. Страх, блокира сва настојања, не допушта нам размишљање и доношење исправних одлука у право време. Зато нам је потребна храброст. Храброст се у нама развија још у детињству. Ако дете одраста у свету ограничења ( „не дирај”, „то је немогуће”, итд), сасвим природно је да ће храброст у детету бити потиснута, па ће се такав човек цео свој живот бојати направити одлуцан потез. Не смемо ограничавати дете, не можемо на њега викати и на сваком кораку га спутавати. Ако нешто не иде добро, онда морамо детету објаснити тако да оно то разуме. Ако то не учинимо у првих 7-10 година, то ће после бити веома тешко учинити.Најопасније је ако се дете злоставља и туче. Врло често су родитељи, како би се дете добро понашало, застрашивали га са баба рогом, вештицом итд. У ствари, све то има врло јак учинак на психу детета.

Како развијати храброст? Морамо се сетити да је поседујемо, и да се не препуштамо својим слабостима, не смемо бежати од негативне емоције и попут ноја скривати главу у ​​песак од страха и проблема.Морамо сами себи рећи – стани, немој се бојати, чак и ако је то често много теже урадити него рећи. А како би ова пракса донела резултате, мора се поштовати следеће начело:

Искреност.

Шта је искреност? Веома је важна у нашим животима и представља скуп одлика једне особе а то су, част, чистоћа мисли, одсуство лажи, поготово лагања самог себе.Нажалост углавном покушавамо прво сами себе лагати. Од самог детињства, родитељи нас обмањују и лажу, чиме детету убацују способност да се заварава, обмањује себе и друге па на крају и само почне да лаже.То се дешава зато јер не схватамо колики је интезитет и снага људске мисли.Замислимо каква је то особа која једно мисли, друго говори а савим треће ради. Његова унутрашња енергија је хаотична и расипа се у разним смеровима а резултат свега је једна велика нула.  Човек који вара,  губи енергију, па се верује да је превара један од порока за незналице и особе које живе у страху.У давна времена сматрало се да је страх одлика само људи иж ниже класе.Наши преци нису познавали стање као сто су страх и обмана а свој живот су проживели часно и поштено.Страх је почео да се јавља покрштавањем и убеђивањем у постојање бога којег требамо да се плашимо. Некада се веровало да искреност помаже да се сетимо прошлог живота а да страх блокира то сећање.Особа навикла на живот у обмани не жели прихватити стварност и увек покушава пронаћи нову обману која не одговара истини и са њом постепено замењује стварност у свом сећању. Сматра се да, када је особа искрена, она има везу са боговима а та веза се зове савест.Пре свега, не смемо  обмањивати  себе тј наш унутарњи свет. Наравно, наши су преци живели у складу са  природом, нису имали жељу да било кога варају и обмањују.  Како да постанемо искрени према себи?

Најважније је слушати своје срце.

Следећи принцип је:

Савршенство у свему што радимо

 

Све што замислимо морамо урадити до краја и то савршено.Од почетка неке идеје па до реализације, потребно је да су нам мисли сконцентрисане на оно што радимо, како би резултат био беспрекоран тј савршен…Нажалост већина нас је једноставно изгубила осећај за размишљање.Почнемо о нечему размишљати и веома брзо нам се мисли пребацују даље на нешто друго, ново, никако не приводећи крају претходну замисао.Резултат таквог понашања је опет једна велика  нула.Веома велика мудрост и способност су да идеје и све оно што смо започели доведемо до краја…Ако смо почели о нечему размишљати тј родила се нека идеја, обавезно морамо то и завршити.Ако примењујемо оваве принципе постепено долазимо до тога да контролишемо своје жеље, остварујући само оне које су нам потребне и изводљиве.Морамо увек имати на уму да прво решавамо оне мање захтевне жеље јер како очекивати тј реализовати оне велике и захтевније, ако нисмо способни ни ове мале жеље успешно реализовати.Савршенство у овоме смо стекли када схватимо да више немамо нереализованих жеља.

Постоји једна стара добра изрека, да у све што радимо морамо унети душу и онда нема грешке а резултат је савршен…

Извор –интернет страница – Тајне и лепоте наше Мидгард земље

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s