Драган Симовић: Повратак на Праискон


Радмили Бојић, за њене лирске записе, песма благодарна.

Повратак на Праискон јесте повратак на Платформу Богова, на Поље Свести на којему бејасмо пре Ноћи Сварога.

Пре но што је наступила Ноћ Сварога, ми смо, уистини, живели као богови и богиње.

Имали смо видовита знања, визије и снове; могли смо да видамо, исцељујемо и васкрсавамо како саме себе тако и једни друге; умели смо да предосећамо, предвиђамо и пророкујемо; поседовали смо веома развијена унутарња чула; умели смо да читамо мисли, науме и намере не само других људи, већ и иних бића; својим видљивим и невидљивим телима бејасмо повезани са планетама, звездама и сунцима, са свеколиком Природом и Васељеном, са свим овостраним и оностраним световима у несагледним пространствима вечности.

Све ове дарове и моћи изгубили смо у Ноћи Сварога, те тако постали лак плен тамних небића, паразита и вампира.

Изгубили смо многе умне, духовне, дејствене и енергетске овоје (копрене, плаштове) који су нас штитили од  негативних насртаја и утицаја тамних небића, како из видљивих тако и из невидљивих светова; закржљала су и усахнула наша умна, душевна, духовна и свесна тела, као и сва унутарња светлосна и танана чула; изгубили смо моћи сневања, маштања и визија, док је само наше физичко тело, у међувремену, отежало и огрубело, постајући ломљивим и крхким, рањивим и трулежним.

Не умемо више да читамо мисли, осећања, намере и науме других људи, других бића и суштастава; не умемо да видимо и чујемо на даљину, нити да на време предосетимо опасност која нас однекуд вреба; не умемо да препознајемо и разлучујемо биће од небића, човека од нечовека, битно од небитног.

Живимо у свету привида и опсена, са привидним знањима, вештинама, способностима и умећима, те такви какви смо (а крхки смо, трошни, неспособни и немоћни!), бивамо лак плен, лака жртва сваком небићу, сваком нечовеку и свакој звери у људској љуштури.

Advertisements

2 comments

  1. Radmila

    Радост си срца мога, мили Драгане Симовићу! Глас твоје благодарне песме до Неба извија. Благодарим теби и ја! Нек си жив и здрав, благословен да си и сви од Рода твога и порода – сада, увек и ва вјеки вјеков!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s