Драган Симовић: О СВЕТИМ ТАЈНАМА ВЕДСУРА


fe78082d5393ad2f6f385fc2e38e7afd.jpg
 
ДРЕВНО ПРЕДАЊЕ
РОЂЕНО НА ПУПКУ СВЕТА
 
 
ВедСури бејаху вилинско племе Белих ВедСрба, који обитаваху у румено-љубичастом Прстену Светлости Стриборије, на Пупку Света, подно Вечерњаче.
 
Они су потомци Перунових ратника посвећених и Плавих Вила из Кедрових шума, понад Пурпурних Горских Језера, у несагледним снежним пространствима земље Сиберије.
 
Свети су риши певали и приповедали унаоколо, племенима и родовима Сварожића, у бескрајном Прстену Светлости Стриборије, о слави и величини ВедСура, о неустрашивости, о непобедивости и о бесмртности њиховој; о тајнама и мудростима које они чуваху, а које нису од овога света.
 
Преносило се, шапатом и тајинствено, уз свете ватре око храмова Перунових и Сербониних, о чудесним и заносним љубавима између Белих Сварожића и Плавих Шумских Вила, из чијих се бракова рађаху деца, која већ на самоме рођењу, бејаху Духом Стварања посвећена у Свете Тајне Неба и Земље.
 
ВедСури тако постадоше посвећени водичи свих племена и родова Сварожића, као и чуварима Светих Знања и Светог Огња на Пропланку Девет Драгуља —
 
Девет Храмова Белих Богова.
 
Светим Знањем и Божанским Дејством, штитили су и покривали све родове и сва племена Сварожића, тако да никакве силе туђинаца и врагова, не могаху, на многе векове, ничим наудити Белим Сварожићима, чије се Царство простираше од Изласка до Заласка Жарког Кола Сварогова.
 
 
Advertisements

One comment

  1. Радмила Бојић

    Слава Перуновим Посвећеним Ратницима и Плавим Вилама из Кедрових шума који ВедСурима Васељену украсише!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s