Драган Симовић: ТАЈНЕ ВИЛЕЊАКА


Резултат слика за ЉУБИВОЈЕ ЈОВАНОВИЋ, СЛИКЕ

Вилењак мора да осети кад је дошао онај прави тренутак да оде са овога света.

Он не сме предуго да се бави у овоме свету, не сме да дочека дубоку старост у овоме свету, већ мора на време, у прави час, у правом тренутку, да напусти овај свет.

Дубока старост у овоме свету обесмишљава и понижава, а често и поништава, вилењаков живот, тако да му живот у старости губи сваку сврху и сваки смисао међу људима.

Има још један, можда, и битнији разлог зашто вилењак не сме да чека дубоку старост у овоме свету људи, а тај битан разлог је у нечем што надилази појимања и схватања људи овога света: ако, рецимо, вилењак дочека дубоку старост у свету, тада ће потрошити сву космичку и божанску енергију љубави на одржавање свог тела у труљењу и распадању, тако да му тада неће преостати довољно енергије за звездано и космичко путовање, неће имати довољно енергије да одлети до свог жељеног звезданог јата, већ ће, можда, пасти у неке нежељене светове.

Ове тајне људи не разумеју, јер људима нису ни поверене.

Сваки вилењак може да оде са овога света кад год пожели, само ако га не засене и не замађијају неке лажне чаролије и лепоте овога света.

Сваки вилењак мора, у свакоме трену, да буде свестан тога, да у овоме свету нема ни лепоте, ни доброте, а ни љубави, већ да је ту лепоту, доброту и љубав – коју, на тренутке, препознаје у овоме свету – понео са собом из неких далеких божанских светова.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s