Драган Симовић: Моја вера није од овога света


ЛИРИКА ВЕЧНОГ ТРЕНУТКА

ВИЛЕЊАКА СА ЗВЕЗДАНОМ ЛИРОМ

Моја вера није од овога света и нема је нигде у овоме свету.

Кад ме људи питају, ја им одговарам: нисам ни религиозан ни веран, нити припадам иједној религији,  иједној цркви, иједној секти, иједном верском, религиозном или духовном покрету.

Знам Творца и дружим се с Њим, осећам Га и видим свуда око себе, на сваком месту, у сваком трену, али о томе сведочим само у својој поезији, у својим лирским записима, у својим сновима и визијама.

Са људима не причам о Ономе што дубоко у себи осећам, видим, сневам и љубим, јер унапред знам да ме не би разумели, чак и када би хтели да ме разумеју.

Моја вера – то је вера мојега срца и суштаства, мојега бића и битија, моје душе и крви, мојих снова и визија.

О свему, па и о земаљским религијама и сектама, имам своје мишљење, своје становиште, свој поглед на свет, своју поетику.

У име религија, секти, идеологија и цркава почињени су најгрознији, најјезивији и најужаснији злочини над мојим Звезданим Родом.

Данас би било више од триста милиона Белих Срба, да у име Христа и јудео-кршћанских цркава нису столећима и тисућлећима вршени грозоморни и бесовски погроми над Белим Србством.

(Људима уопште не верујем, свеједно да ли су верници или неверници, јер знам да су, по природи својој,  превртљиви, непостојани, непоуздани, вероломни, потуљени, подмукли, лицемерни, пакосни и зли.)

Advertisements

3 comments

 1. Жељко Стрика

  „У име религија, секти, идеологија и цркава почињени су најгрознији, најјезивији и најужаснији злочини над мојим Звезданим Родом.“

  Ножем можемо резати хљеб
  Ножем можемо убити човјека
  А и прејака ријеч зна да убије

 2. Соко са Велебита

  Наша повијест , прошлост и страдања кроз вијекове прошле, казују нам све. Због „луне“ и „крижа“ , ја не имадо нити упамти, ни баку ни стричеве, нити ђеда својега, управо због овије пустињских религија и идеологија ! Моји предци а и ја као њихов потомак, осећаћемо и носићемо овај стравични бол и у вечности !

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s