Вилењак са лиром – Драган Симовић


165414_196522897164555_482384208_n

Лирски записи из Акаше

Некада давно, у доба белих вила и плавих вилењака и вилењакиња, на Белом Пупку Света, обитавао је, у моћним кедровим шумама, Песник Вилењак који је живот свој посветио Поезији, Лепоти и Идеалној (Савршеној) Љубави.

Звали су га Вилењак са лиром, јер је уз прозрачну месечеву лиру, у тајинственим ноћима пунога Месеца, певао сетне љубавне песме, вечно сневајући о Савршеној (Идеалној) Љубави у свету.

Веровао је – наш Вилењак са лиром – да је Савршена (Идеална) Љубав достижна и остварива у свету, те да има Неког Вишег Смисла живот свој посветити вечном трагању за Идеалном (Савршеном) Љубављу.

Јер, ако нема Савршене (Идеалне) Љубави у свету, онда ни овај свет – са свим својим бићима и остварењима – не може бити савршен!

Сваки свет је савршен само онолико колико је остварива Савршена Љубав у њему.

Једне ноћи за плавога Месеца, надневши се над чудесним сребрним зденцом, Вилењак са лиром, у светлуцавим дубинама зденца, угледа Лепојку златних лепршавих власи и очију језерско-зелених која га позиваше к себи.

Скочивши у дубоки зденац и тонући ка Лепојци која му вазда узмицаше у неке тајинствене зелено-плаве дубине, Вилењак са лиром схвати, да се Идеална (Савршена) Љубав постиже тек онда када напустимо пространства овога света, када пређемо невидљиву границу овостраних и оностраних светова и, када зађемо у звездана и месечарска пространства и уђемо у светове наших најдивотнијих снова.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s