Поларна светлост


Picture1-49.png
Стара вера је дуалистичка…као ђерам на бунару…недвојиво је постојање Светлости од постојања Мрака…
Кроз србску митологију одржана је прича о неодвојивости. Белбог има сенку-Црнбога.. Неки гностици и богумили, а потом и хришћани претурише овај део приче у причу о Добру и Злу, али моја маленкост сматра да је то маштарија или заблуда поменутих.
Како Белбога вечито илуструју и одређују као некога ко живи на северном Полу, његов опозит -Црнбог, мора живети на супротном Полу… Добар начин да се опише изглед Земљиног глобуса и објасни на једноставан начин… Супротни правци магнетног поља. Да вас подсетим, вода се врти у правцу казаљке на сату (Сунчевим ходом) на северној полулопти (под Белбоговим патронатом)… а у „наопаком“ правцу (хтоничном ) на јужној половини… Наука доказала..
Најновији доказ нашег древног знања о небеским телима, преточен у имена и појмове и причице и тако сачуван…снимак је истоветне „поларне светлости“ на оба Земљина пола..
„Већ вековима се сумња је поларна светлост на северном повезана са поларном светлошћу на јужном полу као слика у огледалу, али ова теорија је добила драматичну потврду у филму који је 22. октобра 2001. снимљен са НАСА-ине летелице ПОЛАР. На њему се први пут симултано виде синхроне промене у аурори бореалис, горе и аурори аустралис, доле“..
Из овог истог древног знања, мало затуреног и преобличеног кроз миленијуме,
и магијски вођи су прокламовали правила типа…како горе, тако доле…односно да свака појава има свој одраз у „огледалу“…
А ствар је много простија…са једним јединим проблемом …како да људска јединка схвати величине простора око себе…као у причи о жаби …која на основу воде у бунару… покушава да схвати тајне океана…
Аутор: delfinella
Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s