Драган Симовић: Саосећајност и самилост


ИЗ ПЕСНИЧКОГ ДНЕВНИКА

ВИЛЕЊАКА СА ЗВЕЗДАНОМ ЛИРОМ

Упоредо са духовним рађањем и узрастањем одвија се и поступак нарастања, развијања и проширења Душе што се препознаје по израженој, наднаравној, несвагдањој  саосећајности и самилости.

Душа Оног који је рођен Одозго може да се прошири и повећа до чудесних размера: испрва бива величине Мидгарда, потом, ширећи се и нарастајући, поприма величину Сунчевог система, затим Галаксије, па и саме Васељене.

Онај ко је рођен Одозго назива се Аватаром; јер, Аватар (АваТар) на санскриту, а у буквалном преводу, значи: Одозго рођени, Одозго сишавши или Одозго дошавши.

Аватар, а ја таквога још зовем и Вилењаком са звезданом лиром, саосећа са свеколиким Родом, са свим бићима суштим – од минерала, преко биљака, дрвећа, птица, риба и животиња,  те све до људи.

Њихова туга бива и његова туга; њихова патња бива и његова патња; њихове боли бивају и његове боли; а некада, у изузетним приликама, чак и преузима тугу, патњу и боли својих ближњих, оних који су му мили и драги, те тугује, пати и болује уместо њих, само да не би гледао њихову тугу, патњу и боли.

(Вече у Великом Гају, лета 7527, месеца цветног, дана двадесетипетог.)

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s