Драган Симовић: На Пропланку Вертикалне Свести


У овоме свету, око нас и међу нама, постоји више раса, родова и врста бића, а сва та бића, гле! имају људски лик и облик.

Сва су та бића, када се посматрају из Спољног, иста или слична, али када се из Унутарњег сазерцавају, тада видимо да су толико различита – различита као Небо и Земља, као Светло и Тама.

Широка је лепеза бића у људскоме свету: од светлих божанских суштава па све до рептила и звери, а када их из Спољног посматрамо,  рекли бисмо да су то све исти људи!

Нема ништа тако бесмислено и бесловесно као што је паразитска и рептилска крилатица: ДА СУ СВИ ЉУДИ ИСТИ.

Не само да нису исти, већ су толико различити, да је право чудо како уопште и опстају у истоме свету!

Све док не изиђемо из Тамног вилајета хоризонталног спољног света: хоризонталних мисли, размиљања, осећања, виђења, појимања и освешћивања, ми не запажамо битне и суште разлике међу људима, не примећујемо да су једни људи божанства, а други, пак, бесови, демони, јакрепи, змије и звери.

Тек кад изиђемо из хоризонатлног света и пространства, и узнесемо се на Вертикалу – када нам мисли, осећања, виђења и схватања постану вертикална, када развијемо Видовито Знање – можемо јасно да видимо све разлике, све нијансе и вагре међу људима.

Тада у трену видимо: да су једни људи богови, а други змајеви, змије и јакрепи; да су једни на овај свет дошли да творе племенита, узвишена и божанска дела; да су дошли да се боре за Светлост, Лепоту, Љубав и Живот; а други су, гле! нешто посве опречно и супротно њима – други су дошли да уништавају, сатиру и убијају све оно што први чине, творе и оживљавају.

Сва материјалистичка и позитивистичка учења јесу паразитска и рептилска, када то схватимо и освестимо, тада ћемо лако са Хоризонтале прећи на Вертикалу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s