Драган Симовић: Разговор са Творцем и Васељеном


Кратак је наш животни век у овоме свету, толико кратак да, напросто, не стижемо да обавимо ни делић оних битних и суштих послова, дужности и задатака за наш вечан живот.

Тек што смо започели да радимо праве праве ствари на себи и за себе, да учимо и да се образујемо, да стичемо божанска знања, и  мудрости које ће да нас узносе у лучеране звездане висине, кад –  гле, јада! – већ је дошла старост, а са старошћу болест, немоћ, стрепња, зебња и страх од смрти.

Наше физичко тело је толико захтевно, тако да већи (највећи!) део тог ионако кратког животног века у овоме свету морамо да посветимо угађајући њему.

Две трећине нашег живота и буквално је подређено обликовању, улепшавању, неговању, кинђурењу и кићењу  нашег најпролазнијег тела, тела које има сврху и смисао једино у овом материјалном свету, док ни у једном другом свету никакве сврхе нема.

У преосталу једну, и бедну, трећину живота – а то је неких двадесет или тридесет година – смештено је све друго!

Није онда никакво чудо што се у овом материјалном, земаљском и космичком вртлогу – неосвешћени и бесловесни – вртимо већ еонима и милионима година!

Човекова судбина јесте круна свих космичких судбина; човекова трагедија јесте трагедија Творца, Стварања и Васељене.

Јер, ако човек пати, онда мора и Творац да пати, а са Творцем пате и Стварање и Васељена.

Моја вера није ни налик ниједној од на Земљи постојећих вера и религија, тако да ја са Творцем и Васељеном разговарам онако како сам негда давно разговарао са својим крвним, биолошким родитељима – тражим одговоре од Њих на сва битна и сушта питања која ме све време тиште и муче.

Јер, наша судбина, човекова судбина, може се – осећам то и верујем у то – коренито променити набоље, те да не будемо више јадни и бедни, трошни и трулежни, већ да живимо животом Богова и Богиња, да будемо самосвесна и самобитна деца достојна Великог Творца и Велике Васељене.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s