Писмо једног пробуђеног и освешћеног Србина, и Песников одговор


Dragi Dragane,

Smatram Vas za jednog od najpoštenijih i najdobronamernijih osoba na planeti… Kažem ovo da ne biste slučajno pomislili da želim da Vas ne daj Bože uvredim ili skrenem sa vašeg predivnog i jedinstvenog Puta. Sve što radite je divno i ostavlja odlične tragove na planeti i Potki informacija… pomaže nam, ali ima jedna stvar u kojoj se ne mogu složiti sa Vama, a da to prećutim čoveku kao što ste Vi, ne bi bilo fer i iskreno od strane mog Srbskog bića.

Živim sam u Barseloni evo već 7 meseci, i čekam da sredim papire da mi dođu deca (2 i 7) i žena.

Ovaj narod Španski je jedan diván narod. Pravi Španci. Prihvatili me, pomažu, smeju se i šale… Ima raznih došljaka i rasa ovde, koje ne znam ni šta su… Ima namrštenih i nezadovoljnih ljudi, kojima su misli izmanipulisane ovim modernim sredstvima – ima takvih i kod nas… i više nego ovde…

Tako da bih voleo da prihvatite, da nam drugi narodi nisu neprijatelji i nisu zavidni, već su i oni izmanipulisani od strane pravog neprijatelja – ovde znate o kakvoj sili i organizaciji pričam.

Da nismo više ništa specijalno i posebno, istina je nažalost, i to moramo prihvatiti… vekovima smo razarani. U dubini srca smo i dalje posebni…  ali na ulici i u stvarnom životu smo postali zaprljane svinje – i ovo znate od koga nam je smesteno…

Tako da mi se ne sviđa kad spominjete druge narode kao neprijatelje Srbstva, jer mislim da to nije istina. A na Vama je da prelomite To u sebi i prihvatite. Mislim da nikad nije kasno uhvatiti se istine.

Ja Vam se izvinjavam na ovom emailu… nije zlonameran ni u jednom svom elektronu  poruke koju nosi..

Šaljem Vam ljubav i podršku u daljem radu i iskreno Vam se zahvaljujem na svemu!!!

Zoran Škorić – Zemun

Здраво живо, драги Зоране!

Свака ти је реч на месту!
Заиста се, и посве, слажем с тобом.
Ових дана и сам увиђам своје грешке.
Такође, осећам да си ти једна ретко чиста и племенита душа, те да си ми све ово искрено и с љубављу рекао.
Благодарим, роде мој!
Поздрав и благослов, теби и твојој дивотној породици!
Драган Симовић

Svaka Vam Čast, Poštenje i Sila Boga Svaroga uz ruku išle!!

Ovako zbore i besede jedino pravi Vitezovi, kakav ste Vi i dan danas!

Živo i Zdravo mi ostajte! Tu sam uvek ako Vam nešto zatreba!

Zoran Škorić  – Zemun/Barselona 

Advertisements

4 comments

 1. Милан

  Драгане, Зоране
  Усудио бих се за мали коментар…..Истина је некако увек на средини и јако је то тешко извагати….
  Слажем се да су спољне слике Рабле у Барселони и Кнез Михајлове у Београду сличне … слични људи корачају тим улицама са скоро истим проблемима и мислима … слична гардероба … слично понашање … сличне “девијације“… али то су само спољне и видљиве слике….. Истина се не доноси само по збиру ових запажања…. Има нешто на чему Драган јако инсистира а то је унутарње биће …оно што се не види и у већини случаја не осећа… Зоране био сам више пута у Барселони а иначе сам твој Земунац…. протоком времена у тој новој средини сам ћеш се уверити да “тамо“ нема никаквих сокова из којих можеш хранити душу …. Сви освајачки империјални народи Пах Романе, Пах Британике и Пах Америке а ту спадају и земље као што су Шпанија и Португалија … давно су се латили мача да освајају и краду друге народе и то без имало гриже савести… чак су се усудиле да нова правила игре наметну и оправдају кроз религију и црквене каноне … то не може да прође без дубинских девијација и друштву и самих људи … ти народи сувише олако прелазе преко тих крунцијалних истина… оправдања ми доносимо културу и цивилизацију су јако опасне по душу…
  Што би народ рекао … продали су душу ђаволу… подсетио бих те и за период Инквизиције , ломаче и лова на вештице… све то је уткано у те народе…то је све у њиховом коду и днк запису …. истина је то се не види на улици, послу јер су сви окупирани својим свакодневним баналним материјалним проблемима… све то на прву лопту ствара такву површну слику… тешко ћеш у тој новој средини наћи саговорника и разумевање за појмове правда, љубав,смисао,истина, Творац … тамо то не станује … приче о фудбалу Реалу Барси и осталим фиестама може ….. што се тиче наше мајке Србије … вероватно си упознат да наша нога није нигде крочила освајајући неког а камоли силом наметати своју “истини и поглед на свет“… ми смо колко толко остали чисти пред Творцем … ми имамо највећи проблем међу нама самим јер никако да кренемо крупним корацима ка Творцу.. једино обожени можемо пронаћи спас и смисао у овој свету…. Драган можда некад то грубо каже … његова велика љубав према Србском роду из најбољих намера некад створи такву слику …
  Свако Добро

  • Zoran

   Dragi Milane,

   Hvala puno. Svestan svega.
   I u Srbiji, za takve razgovore 1 od 1000 je spreman. Meni je dovoljna moja porodica, i naravno osvešćeni prijatelji, kojih imamo hvala Bogu i u, i van Srbije.
   Sve ste lepo rekli, i na mestu. I Dragan i ja smo zahvalni na iskrenosti, zasigurno.
   Uz pomoć Tvorca, i u noći će zasijati Novo Sunce.
   I ne bojim se tudjina…
   Pozdrav veliki.

 2. Соко са Велебита

  Зоран земунац се још није довољно ни освестио нити потпуно пробудио, нти је могао да упозна и уђе у суштаство једнога народа за седам месеци, али има времена пошто се пресељва у ту „обећану земљу“. А као што се види из писма већ је заборавио своје писмо Србицу ако га је уопште икада и користио и ако је икада било његово. Прихватио је то туђинско које ће убудуће морати користити и он и његова деца . Тамо нема „србовања“ !

  • Zoran

   Dragi Sokole,

   Izgleda da „gordost“ vlada Velebitom…?
   Da li je tudjinska već došla iza tvojih vrata Brate, ili domaćinska, ne bitno je..ona je tu i vidi se veoma jasno. Na žalost, ili na sreću…ne znam.

   Sve najbolje na putu pročišćenja. Bog s’tobom bio, i vodio Te najboljim putem. To je Tvoj Put.

   Srb, nema straha od tudjina. Hrabrost je vrlina, ali ne i glupost.

   Dobronameran savet.
   Umesto da poštuješ braću svoju u dalekim zemljama, ti ih vredjaš..takvo Srbovanje, je sve osim Srbovanja.
   Svejedno, zahvaljujem na komentaru i ne bih išao u dalje polemike jer nema svrhe dok se gordost ne prevazidje.
   Hvala Sokole sa Velebita!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s