Дејан Басарић: Хвала светлим Боговима велике расе што ми указују на прави пут освешћења и сазнања!


Писмо господину Драгану Симовићу и Србском журналу

Поштовани,

Већ неко време пратим ваш журнал, лирику вечног тренутка и другу сродну литературу, тако да реших да вас поздравим и да вам се овом приликом и представим.

Зовем се Дејан Басарић и имам 47 година. Моји су родом из Лике где су били и староседеоци. Наша слава је Свети Ђорђе.

Пре око 17-18 година дошао сам у сукоб са самим собом, схватајући да нешто крупно није у реду са светом у ком живимо. Интуитивно сам почео да увиђам да се иза кулиса светске политике одвија перфидна игра према нашем роду Србском, посматрајући неправде, понижења и неразумни однос света према нашем народу и држави. Било ми је несхватљиво да нас етикетирају као кривце за све и свја, чак и колективно, иако у нашем народу има пуно квалитетних и добрих људи а многе од њих сам и лично познавао. Интересовало ме је да разрешим сам са собом ко смо ми Срби, одакле смо и какви смо. Да ли смо стварно толико лоши или смо можда толико вредни па некоме и сметамо…

Сав тај немир ме је натерао да истражујем. Почео сам да набављам несвакидашње књиге и да читам о томе како је устројен свет и живот и како се људима и у чије име управља. Знате и сами да има доступне литературе много, од разних књига теорије завере, историје цивилизације, историје и других наука па све до многих данас интернет аутора чије филмове можемо погледати путем интернет канала. Не траба вама да објашњавам да у тој шуми информација има пуно лажи и отпада, који су написани тобоже у име истине и правде, а служе да људе одведу у још већу омају и лаж. Многе од тих књига су писане само да дају обиље набацаних информација а не да представе истину на системски и систематичан начин, што би народ наш рекао од А до Ш. Да иронија буде већа, по мом скромном суду, најбоље књиге из тих области су написали пар американаца. Биће да су увелико освешћени и пробуђени људи. Нека им је вечна слава за јуначка дела!

Коцкице су се ипак склапале део по део, али је још увек недостајала срж, окосница и стуб целе приче. Све док нисам прочитао Перунове Веде. Како то обично и бива у животу, ко тражи одговоре они му се и сами понуде. Тражећи нешто сасвим друго отворила ми се страница са линком за књигу Сањтије Перунове веде у пдф формату. Одмах сам је преузео са добрим предосећајем. После пар минута брзог прелиставања и читања сгватио сам да у рукама имам оно што ми је требало. Прочитао сам је у даху, као и убрзо потом другу сродну литературу, поред Лирике вечног тренутка као и неке од документарних филмова на ту тему. Као откровење одједном се сложила комплетна слика и прича о нама, о нашем роду, о историји цивилизације и вечном сукобу добра и зла. Не може се ништа ни схватити ни решити ако се не освесте прапочеци цивилизације и историје нашег рода.

Могу са задовољством рећи да полако излазим из омаје и опсене овога материјалног света и режираног привида стварности. Тешко је и има пуно изазова али је воља огромна. Хвала светлим Боговима велике расе што ми указују на прави пут освешћења и сазнања. Знам да велика већина наших сународника неће изаћи из калежа у ком се налазе, верујући да такав мора бити живот. А опет, радује ме што у последњих пар година читам на вестима и увиђам, да се свет глобално буди и освешћује, да има све више људи на свим меридијанима који траже и проналазе истину и боре се за њу. Пријатељ ми је скоро испричао да је патријарх московски и целе Русије Алексеј други, својевремено пружио руку помирења руским староверцима. Још једна лепа и охрабрујућа вест. Наступа лагано јутро Сварога а са њим и отпор свеколикој тиранији.

Хвала и вама што сте покренули и одржавате овај сајт, у нади да ће будући освешћени људи моћи у што већем броју да вас читају. Нека вам Богови подаре снаге да у свом храбром послу истрајете!

Ја сам ето имао потребу да са неким сличним, који све ово разуме, поделим своје искуство и своја осећања, па макар и путем писма. Толико од мене у овом обраћању.

СЛАВА БОГОВИМА И ПОМЕН ПРЕЦИМА!!!

Advertisements

One comment

  1. Durion Boss

    Да, одавно је староверцима пружена рука и државни новчаник. Али ти староверци немају везе са православљем. То је нека врста строгог хришћанства. Они не признају компромисе.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s