Драган Симовић: ЉУБАВ НА ПРВИ ПОГЛЕД


Сродна слика

Блиске и сродне душе осећају се и препознају и на даљину, осећају се и препознају неким тајинственим и оностраним унутарњим чулима, чулима што нису материјализована, чулима што нису од овога света.

Све блиске и сродне душе исијавају истоветна животна и божанска дејства, истоветне животне и божанске енергије, истоветне животне и божанске титраје и трептаје, истоветне животне а стваралачке сокове и миомирисе, истоветне унутарње мисаоне, душевне, духовне и осећајне фреквенције и вибрације.

Истинска љубав може да се догоди и роди само између блиских и сродних душа, само између душа које су из истог звезданог јата, душа које су прикључене на исти Извор Живота.

Када се сусретну две блиске и сродне душе, када се први пут сусретну човек и човечица чије су душе прикључене на исти Извор Живота, тада се између њих у трену – али, буквално у трену! – пробуди и роди љубав коју нико не уме да разјасни и схвати, љубав племенита и свепрожимајућа што није од овога света.

Можда су те две блиске и сродне душе путовале и лутале кроз многе животне токове, кроз многе овостране и оностране светове тражећи једна другу и, када се, најзад, после силних лутања и трагања, сусретну, негде и некад, у неком тренутку вечности, намах се осете и препознају бивајући прожете дивотом и милином љубави.

Свакако сте се још у раној младости наслушали прича о љубавима на први поглед, само што нико није ни знао ни умео да вам разјасни шта је у бити и сушти љубав на први поглед.

Љубав на први поглед јесте љубав која је одувек постојала – и која ће заувек постојати – између двеју суштих блиских и сродних душа, само што се, изненада и у трену, догодио њихов сусрет у овоме свету.

(Надахнут топлим лирским писмом Драгане Медић, писмом писаним Срцем и Душом, догоди ми се ова лирика вечног тренутка у ране јутарње часе, лета 7527, месеца рујна, дана шеснаестог на левој обали Истера.)

Advertisements

One comment

 1. Драгана

  Дивно и сликовито описана још једна тајна, међ многим тајнама.
  Знање о постојању сродних и несродних душа је врло битно, поготово онима који су окружени другачијим људима од себе у сваком смислу.
  Треба се изборити за истину, за слободу, за знање на овако уређеном друштву које нас буквално затрпава неистинама и полуистинама.
  Благодарим, пјесниче наш драги, на откривању још једне од многих тајни.
  Радостан и благословен нам био.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s