Милорад Максимовић: ВАЗДА БЛАГОСЛОВЉЕН!


Реч је света као лек
споји, гради светове.
Искром живом вагри, лечи 
свеобразно сада она
Ум је свети васиона
изабрала сред Србина 
Да освести расу свету
и подели роду живот.
Као песма плодоносна
као вила наша горска,
Милозвук и јасновид
суштобит и световид.
Реч је света мисао у лету…
Творца осмех и дар свету.
Advertisements

One comment

 1. В

  У једној далекој земљи, преко седам гора и великог мора, међу људима који су робовали материјализму и тамним силама, живео je један уметник. Земља у којој је живео је људе обликовала у нељуде, као што се то некада давно дешавало на Антлању. Мало по мало, и уметник подпаде под зао утицај земље у којој је бивствовао. Иако се трудио да збори заводљиво и лепо, његове речи одисаше плиткоћом и празноћом, а ум му постаде заробљен егоизмом. Његова сушт се испуни тамом, па он за себе помисли да је толико моћан да може да господари и наређује самом Сунцу. У свом светогрдтсву он скова план да мучи људе који живеше далеко од њега, у Божјој Земљи, којој је и он некада припадао.
  – Лето ће бити жежено, воде жедна сува земља ће да пуца, а јара ће Божјом Земљом да влада! – изрече уметник, који једва чекаше да дође лето.
  Но, за његов злоумни план сазнаде Ствараоц, који ветром натера облаке преко Сунца над Божјом Земљом, а у облаке даде воду, која падаше и напајаше тло. И то лето у Божјој Земљи не беше жежено, него пријатно и кишовито као никад пре и као никад раније.
  Уметник из овога не извуче поуку, него светогрдно настави и даље да умишља, али његове светогрдне умишљаје спознадоше и људи из Божје Земље, који јасно увидеше са каквим светогрдним умишљенком имају посла.
  Наравоученије: Све је добро док песници пишу песме, али када крену у својим песмама да егоманијакално мегаломанишу, онда им се егоманијакална мегаломанија попут тупана обије о главу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s