Драган Симовић: У свету корисних идиота


Ми обитавамо у свету корисних идиота.

Савремена западна цивилизација јесте цивилизација корисних идиота.

Кажем савремена западна цивилизација, зато што је данас свеколико човечанство, из свог унутарњег бића,  усмерено према Западу, онако како је некада, у давно минулој прошлости, то исто човечанство, душом и духом, било усмерено према Истоку.

Вас од рођења припремају за корисне идиоте.

У вртићима и обдаништима дресирају вашу децу да буду корисни идиоти.

Систем школства и образовања јесте, такође, за будуће корисне идиоте.

Свеучилишта и факултети јесу алхемичарске лабораторије за техничку и технолошку интелигенцију корисних идиота.

Све јавне, друштвене и државне установе, све фирме и све корпорације, од најмањих до највећих, јесу установе, фирме и корпорације корисних идиота.

Све државе и све владе јесу државе и владе корисних идиота.

Савремени бракови и савремене породице јесу бракови и породице корисних идиота.

Сви јавни медији, штампани и електронски, јесу медији за корисне идиоте.

Свеколика поетика живота и живљења јесте поетика корисних идиота.

Пожељан и идеалан човек савремене западне цивилизације јесте супер-робот– корисни идиот,

који никада неће имати своју мисао, своје осећање, своје становиште, свој поглед на свет, своју љубав, свог брачног и животног друга, своју децу и своју породицу.

Савремена западна цивилизација јесте један планетарни електронски концентрациони логор корисних идиота; компјутеризовани логор у којем ником ни на ум неће пасти да размишља, машта и снева о вечној и бескрајној слободи.

Е, видите, зато овај и овакав свет мора заувек да нестане; мора да се до темеља сруши и уништи, те да почне да се ствара и гради један нови свет по замисли божанских градитеља и стваралаца.

 

Advertisements

One comment

 1. Стари Словен

  „НеШколовање“ је начин СЛОБОДНОГ ОБРАЗОВАЊА потпуно ван Рокфелеровог и Карнегијевог глобалног школског система индоктринације, које се невиђеном брзином шири светом, па је ред да захвати и наше, србске просторе. На милионе породица већ нешколује децу извлачећи их из школа, или их уопште не уписују у њих.
  Једини начин да се „легално“ образују деца потпуно изван школског система је стварањем законских услова за такозвано НЕШКОЛОВАЊЕ (у свету познато као unschooling, учење ван школе). То се може постићи подношењем иницијативе за оцену уставности Закона о образовању које присиљава родитеље да децу испоруче држави на дводеценијско обликовање. Иницијативу може поднети појединац, или то може учинити одређени број људи, формално или неформално удружених, који ће се изборити за то природно или основно људско право на слободу мишљења и избора, између осталог гарантовано и Уставом Републике Србије.
  Родитељи морају повратити своје природно право да сами формирају личности своје деце, без уплитања и надзора државе (Великог брата).
  Што пре започнемо тај процес, то ће више деце бити спашено од менталног сакаћења, индоктринације и испирања мозгова које се спроводи у Рокфелеровом глобалном школском систему.
  Што више људи спремних да се боре за слободе своје деце окупимо на овој Фејсбук групи са датим циљем, пре се може доћи до жељеног резултата.
  Колико је вакцинација, на пример, доказано штетна за тело детета, толико је и школски систем разоран за његов ум. Спречимо, да не бисмо покушавали да лечимо неизлечиво.

  Изборимо се заједно за слободу мисли наше деце!

  https://www.facebook.com/groups/neskolovanje/

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s