Драган Симовић: Ведање уз ватру – Вилењакова силница-соколница (видео)


Резултат слика за песник драган симовић, слике

Једне вечери, седећи уз ватру у једној пећини, док је напољу севало, грмило и пуцало (а то се догодило на измаку лета, једне године не знам које, негде у старовлашким брдима, понад горских стена и слапова, водопада и букова), пожелео сам да своје свеколико ведско и вилењачко искуство сажмем, да га што је могуће више згуснем у једну праискону, ведску и вилењачку силницу – мантру.

Био сам у неком чудном стању песничког и ведског надахнућа, у тајинственом стању које није од овога света, у дубоком скоро оностраном тиховању, те сам почео да певушим нешто што ми је само долазило из дубина Оностраног и Заумног, из Ведске Акаше.

Певушио сам силницу – мантру на самогласнике (будући да је сваки самогласник заумно и онострано повезан са одређеном чакром, како на нашем видиљивом-физичком телу, тако и на нашим невидљивим телима), а онда сам све дубље и дубље залазио у онострана пространства своје бити и сушти, будећи притом сећања на своја блиска и далека овострана и оностра звездана путовања кроз своје многе и различне животне токове – инкаранације.

Моја је првобитна замисао била, да ову ведску силницу, да ово вилењачко мантрање преточим у видео запис, у некакав кратак документарни, песничко-уметнички филм, но, будући да сам сам снимао, телефон (а ја баш и нисам вичан таквом снимању), разорачан, бацио сам тај телефон негде међу старе књиге и рукописе и, наравно, заборавио на све то.

Био сам посве сметнуо с ума да сам то икада и радио.

И, гле чуда!

Ноћас је мој син – не знам како! – дошао до тог снимка са телефона, преузео га, издвојивши само звучни запис, будући да је видео запис веома лош, скоро безвредан, и проследио ми.

Кад сам пажљиво одслушао звучни запис, осетио сам, у трену, да је саобразан са духом моје ведске и вилењачке поетике, и,  пожелевши да га с вама поделим, замолио сам Марка Старог Словена, да уради видео клип који је пред вама.

НАПОМЕНА

Свакако ћете одмах осетити, да овде, у овом ведању-мантрању, има и елемената праисконог (првобитног) космичког шаманизма, те обредног (ритуалног) ратничког плеса око живе ветре а уз пратњу муња и громова, што нас, све то, на један тајинствен и онострани начин, повезује са дејствима и енергијама бога Перуна.

 

https://www.youtube.com/watch?v=2Rqxk9xFQzM&t=11s

Advertisements

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s