Драган Симовић: О ДЕВЕТ ПРСТЕНОВА ВЕЛИКОГ СТВАРАЊА


ВИЛЕЊАКОВА ОНОСТРАНА ЈАСНОВИЂЕЊА

Резултат слика за песник драган симовић, слике

Постоји више простарнстава, више ступњева, више прстенова света богова, који се, попут концентричних кругова на води, међусобно, и унутар себе, преплићу и прожимају преко светлосних и стваралачких завојница.

Нама најближи божански свет у Великом Стварању јесте свет наших богова и богиња, оних белих богова и богиња који су непосредни наши чувари, водичи и учитељи, као што су: Даждбог (Дајбог), Велес, Перун, Лада, Весна, Сербона…

То је први прстен, први венац, први круг, прва разина божанских бића у Великом Стварању којима смо ми изравно подређени и чији је задатак да нас – нас, Беле Србе; нас, од Звезданог Рода –  образују, васпитавају и духовно уздижу, предајући нам, притом, Ведска Знања Светлих Суштастава.

Над нашим белим боговима постоје, свакако, још мудрији и савршенији, још већи и моћнији богови којима су подређени наши богови, а богови наших богова чине други прстен, други ступањ, другу разину Великог Стварања.

Изнад богова наших богова постоје још моћнији богови којима су подређени богови наших богова, а над овим потоњим постоје, опет, неки виши богови, све до деветог прстена, до деветог круга, до девете разине света богова.

Девету разину света богова представљају Сама Светла Суштаства која окружују, обујимају, опасују десету разину – разину Језгра Великог Стварања, односно: Извор Беле Светлости, Извор Вечног Живота.

И ово је битно да разјаснимо.

Наше духовно узрастање одвија се превасходно – а могло би се рећи и искључиво – преко наших богова и богиња – никако преко богова наших богова или још виших богова над њима –  будући да по Закону Свих Закона, а то је Закон Постања и Стварања, морају се строго поштовати Устројство илити Хијерархија, онако како је то у многим земаљским установама; устројство у војсци је најбољи пример за то: редов се обраћа десетару, десетар воднику, водник поручнику, поручник капетану и, тако све до самог врха.

Морам да напоменем, да су ово само моја – песничка и вилењачка – виђења, појимања и схватања, те да ни на шта слично, у земаљским књигама и списима, нисам наишао.

Ако су ова моја јасновиђења крива, онда ми унапред опростите.

КОМЕНТАР У СЛИЦИ И РЕЧИ МИЛОРАДА МАКСИМОВИЋА

НА „ДЕВЕТ ПРСТЕНОВА ВЕЛИКОГ СТВАРАЊА“

Осам са стране, и погледај ове унутарње у Творцу. 

А муње и громови су живе струје наоколо.
Ватрени коловрати су звездана врата кроз која долазе беле суштине Творцу.
А Творац исијава све ово.
Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s