Драган Симовић: ВИЛЕЊАКОВА ПОСЛАНИЦА ЗВЕЗДАНОМ РОДУ – ЗАБОРАВЉЕНА ДРЕВНА ВЕДСКА ЗНАЊА


Резултат слика за ВЕЧЕРЊИ СУТОНИ, СЛИКЕ

Сви ми, мање или више, водимо рачуна о чистоћи (хигијени) нашег физичког тела, а о оностраним, невидљивим, тананим и још битнијим телима – душевном, духовном, свесном и светлосном – скоро да и не размишљамо.

Огромна већина људи није ни свесна, да им је залуд неговање, урешавање и улепшавање физичког, видљивог тела ако су им запуштена и закржљала она друга – битнија и суштија – тела.

Како год из дана у дан купамо, умивамо и перемо наше физичко тело, тако исто, и свакодневно, морамо да негујемо, хранимо и купамо наша невидљива тела од чије чистоте превасходно и зависи свеколики наш живот са сврхом и смислом.

Како се, и чиме, одржавају, хране и негују танана (суптилна) онострана и невидљива тела?

Одржавају се, хране и негују: лепотом и љубављу, чистим мислима и осећањима, чистим речима и делима, тиховањем и ведањем.

Поезија и музика јесу најздравија храна и најбољи вид одржавања и неговања душевног и духовног тела; чисте мисли и ведање јесу најбољи начин одржавања и неговања духовног и свесног тела; снови и визије хране, окрепљују и негују стваралачко тело, док се чистом узвишеном љубављу на најбољи начин одржава светлосно тело које се још зове тело божанске љубави.

Наравно да су сва ова древна ведска знања намерно скривена и потиснута како би људи остали светина и руља, чопори и крда који немају благе везе ни о чему битном и суштом.

Без тих древних ведских знања, без тих битних и суштих знања, људи нису ништа друго до ли стока једна грдна!

Зато ја свима онима који су ми мили драги свакодневно говорим: слушајте дивотну духовну музику и поезију, читајте узвишену, заносну, мисаону и духовну лирику, тихујте и ведајте кад год сте у прилици.

Како год из дана у дан морате да се умивате и купате, да пијете воду и узимате храну, те да обављате физиолошке потребе, тако исто морате да негујете и своја суптилна, танана и онострана тела.

Никада – али буквално никада! – немојте рећи: ја немам времена за то.

 Немојте рећи: немам времена за то, зато што знам да лажете и себе и друге, а нисте ни свесни да лажете!

То је исто као када бисте рекли: ја немам времена да живим!

Ако си већ створен и рођен да живиш, онда и мораш да живиш са сврхом и смислом!

Наша је света дужност, да ова древна ведска знања предајемо нашој деци, да их од малих ногу учимо да живе са сврхом и смислом, да живе у складу са својим светлосним и божанским пореклом.

Ако им ово не предамо, онда је залуд све друго што ћемо им предати!

Онај ко није кадар да сам, на битан и сушт начин, душевно и духовно образује своју децу, онда није требало ни да их рађа!

Један коментар

Постави коментар