Драган Симовић: Песников плес са Богом


Само Живи Бог и ја,

Стојимо лицем у лице

Један наспрам другог.

Сва сунца, све звезде,

Сви светови и сва бића

Врте се око нас и плешу,

У безкрајном светлосном кругу

Од милости и љубави.

Само Живи Бог и ја,

У овоме трену вечности,

Бивамо ова песма,

Овај дивотан сан,

Што се кроз мене и мноме,

Низводи, из неба, на земљу.

 

 

One comment

 1. Darko

  СРБИ, НАРОД КОЈИ НЕСТАЈЕ

  У Србији никада није живело мање становника него данас, а подаци показују и то да они никад нису били старији. Просечна старост становништва је 43 године.

  У току прошле године рођено је 64 894 беба, а абортирано око 100 000. Због великог броја убијене деце на приватним клиникама за абортус, тачни подаци о броју абортираних никада се неће знати.

  Главни разлог за ову демографску катастрофу није економске природе, већ пре свега духовне. Потрошачки дух хедонизма проширио се као куга на цео народ, док је феминизам након лажног ослобођења 1945. године па до данас деценијама женама испирао мозак о „оптерећењу” које доноси стварање породице, о „срећи и сигурности” које доноси школовање и „каријера” и о деци као сметњи на путу њиховог комфорног, самосталног и срећног живота која се решава абортусом.

  Назадни дух либерализма захватио је и мушки род. Мушкарци никада нису били неспособнији за стварање породице. Од јуначког србског народа, који је децу сматрало за највеће благо, а породицу за највећу светињу, мушкарци су се срозали на феминизиране педере или неспособне „вечите момке” склоне лагању, манипулацијама и варању слабијег пола. Дух домаћинства, части, поштења, готово да не постоји међу мушким полом.

  Пошто би овакав, умно и духовно закржљали србски народ, углавном на свет доводио нове генерације умно и духовно инфериорних, а свака генерација бивала прогресивно гора од претходне, запитајмо се да ли је изумирање једног таквог народа толико лоша ствар. Јер народ који је неспособан да изгради пре свега породицу, а на крају и државу, заиста не заслужује ни да постоји.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s