Драган Симовић:А љубав моја, гле, од света већа бива (странице 14, 15 и 16)


 

-руком писана  књига Песника– објављује се у целости-

2 comments

 1. Влада-р

  Владан Пантелић: Хаику цртежи Драгана Симовића и још понешто

  Поштовани Дарко,
  Фотосима илуструјемо текстове да добију и визуелну димензију. Повећавамо њихов фонд да бисмо имали веће могућности да изаберемо баш ону слику која је блиска тексту и која га употпуњује. Радимо то са мање или више успеха. Немамо увек довољно времена због других обавеза.

  Потпуно сте у праву што се тиче квалитета илустрације Песникове, руком писане, књиге. Ти цртежи су његови. Прозирни су и у оригиналу. Због тога неке странице објављујемо без илустрације. Он је био и талентован сликар. То смо хтели да покажемо. Сајт нам даје ограничене могућности и технички нас држи у задатом обрасцу. Посебно је Песник имао таленат да за трен нацрта делић предела поред кога смо пролазили или да хаику – цртежом илуструје наш разговор. Те цртеже је делио, као што је то радио и са својим песмама, другим писанијама, или књигама. Ништа није чувао за себе. Сматрао је да све његове творевине, од момента настанка, нису више његове. Стога је родбини, или неком другом, тешко да саставе његов опус у виду сабраних дела.

  Раније сам писао, говореће о будућем раду СЖ, да ми желимо да афирмишемо више младих песника или прозних писаца, да објављујемо друге ствараоце који су изградили свој стил, затим да објављујемо и познате писце и песнике као узор почетницима. Пажљив читалац може осетити и видети, читајући остварења стотинак аутора, колико их за сада објављујемо, да сви они имају сопствени пут, и то изражавају кроз сопствени стил. Дивна је та разноликост. Уз то, ми све време приказујемо и приказиваћемо Песниково стваралаштво, његове разнолике таленте, његову тајинствену и вишедимензиону личност, његову јасноћу и јасновидост, његов однос према животу, према другим световима, према дневним збивањима, према вечним истинама, и друго.

  Сваку критику и свако мишљење о нашем раду на СЖ благодарно прихватамо. И прихватамо тај вид, и неговаћемо га, као квалитативни додатак који ће СЖ чинити потпуно живим, на радост великог броја читалаца код нас и у свету.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s