Владан Пантелић:Тијањски хоризонти


Дана 24. Октобра одржан је још један састанак удружења Тијањски хоризонти. Председник Удружења др Сретен Поповић, видно расположен, склон акцији а не дугом причању, захвалио се извођачима и спонзорима, и објавио је завршетак радова -покривања основне школе која је саграђена пре 138 година, и у коју је тада уписано 60 ученика.

Др Јован Раам, духовни учитељ, стручњак за здраву исхрану, повратник са дугог путешествија по свету, који је са својом породицом изабрао Тијање за трајан боравак и стваралачки рад, дао је своју визију развоја Тијања и околних места. “Донирао“ је школи два ђака.

Лиза Браун, испуњавајући своју визију, наставља изградњу кућа камењених здравственом туризму. Тренутно је у току постављање крова на четвртој кући.

Владан Пантелић улепшава и дотерује родитељски дом и претвара га у место учења многих специфичних знања за духовни развој и лично здравље, и туризам.

Долазак у Тијање најављује и породица Венигер – Марија и Маркус са двоје деце. Они су светски учитељи древне јога науке и стручњаци за здрав живот.

Остварује се визија људи окупљених акцијом Удружења, село је живнуло. Радовало се 50-так људи на прослави. Поменућу Божидара Плазинића, ликовног уметника који је својим стваралаштвом  прославио Србију, и Чачак, и Тијање, затим Ранка Поповића, 90-годишњака, који је много учинио за село,  Дикана Достанића, запаженог произвођача млечних производа, Марија из “Максиме“, Лучани, највећег донатора у срезу, и други. Сниматељ из хобија, Драган Ђоловић, бивши учитељ у Тијању

Ништа без хармонике! Засвирао је Вељо Поповић, стари шармер, пробудио све заспале лепе емоције. Јасновидео сам да се небеско Тијање, оличено у Тијанији унутарњој кроз моје приче и песме, спустило на земљу…Видим две реке у Тијању: пољовиту Тијану (Тијашницу) и непрегледну реку посетилаца… 

-фотографије –  Драган Ђоловић-

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s