Књига Словенке Марић – „ЗАБЛУДЕ, ЛАЖИ И ПОДАНИШТВО СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ И ЛИНГВИСТИКЕ у светлу докумената и здравог разума “.


 

 

„Словенка Марић, је расна ведсрбска песникиња.Самосвесна, самосвојна, самородна и самобитна! Песникиња, Србкиња, Аријевка по Духу и Свести, по Поетици и Песништву.“ Драган Симовић је овако говорио о Словенки Марић, професору српског језика из Ивањице.

 

 

 

Песме Словенкине су изнедрене из дубине душе, Кад их пева, цело се биће њено узнесе над планинама, над рекама, над шумама родног краја и као радосни облак их милује и штити. Истовремено, она љуби читав свет. Љуби га као мати што љуби своју децу,  чува их и учи исконим знањима. Нежна мати јесте,  али праведна и истинољубива, Словенка Марић,  подигне и реч правде као мач и посече неистине наталожене миленијумима, подмукло подметнуте и србском и другим народима.

У Плавој сали Дома културе, у Ивањици, 24.12.2019.године, представљена је њена нова књига  под називом  „ЗАБЛУДЕ, ЛАЖИ И  ПОДАНИШТВО СРПСКЕ  ИСТОРИЈЕ  И  ЛИНГВИСТИКЕ у светлу докумената и здравог разума “.

Окружена својим дугогодишњим пријатељима, читатељима, својим ученицима, представила је своју књигу Словенка Марић,  наша драга песникиња, која више није гост на Србском Журналу већ нераскидиви његов део.

Књижевној вечери присуствовала је и Весна Пешић, уредник и власник ИК  ПЕШИЋ И СИНОВИ из Београда, у оквиру које је књига и издата.Ова издавачка кућа је позната по издањима књига које расветљавају српску и словенску лажну историју коју је у 19. веку наметнула западна, тзв бечко-берлинска историографија.

Сама књига Словенке Марић расветљава неколико важних области у пет поглавља.

     Поставља нову теорију о пореклу старословенског језика и његовог ћириличног писма и нуди доказе о прећириловској и древној писмености Словена.

     Доказује заблуду историчара о богумилској јереси у средњовековној Немањиној држави и Босни Кулина Бана и убедљиво доказује суштину те тзв, „јереси“.

     Разобличава лажи најзначајнијих српских византолога помоћу њихових сопствених закључака и докумената о касном досељавању Срба на Балкан у 7. веку.

     Представља два значајна симбола из неолитске Винче који су опстали до данас: свастику и крст са четири слова С или оцилима. Доказује да историчари византолози лажно приказују древни винчански календар као византијски и нуди доказе о његовом словенском/српском пореклу.

     У последњем поглављу приказује рад и закључке најважнијих имена различитих научних области која извор Словенства виде у Подунављу и на Балкану.

     За СРБСКИ ЖУРНАЛ Словенка каже: „ Веома сам задовољна интересовањем за књигу које ми већ стиже преко друштвених мрежа. Сви заинтересовани могу наручити књигу на тел. Весне Пешић  063 264 824.“

Уредништво Србског Журнала, срцем и душом жели да ова књига полети у сусрет многобројним читаоцима у циљу сазнавања истине толико дуго скриване од нашег народа!

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s