Само: Медитације – Дар Дајбога ( 3)


У првом дели сам писао о медитацијама, шта су заиста, и која је спона основне медитације празнине и одласка у транс, тј. свесног мењања можданих таласа. Ово је основа на коју се калеме следећа три корака, ради достизања пуног ефекта у свакој медитацији. Ови кораци су свесни рад појединца на себи, зарад самоунапређења било ког животног аспекта (физичког, менталног, духовног)

Први корак је дисање!

Технике дисања су некима можда познате у одређеној мери. Технике дисања су разне, заиста их има много. Од основног усмереног дисања, чисто дијафрагмом или међуребарним дисањем, до компликованијих техника, које захтевају концентрацију, смиреност и већу вежбу. Такве су тумо, јогијевске технике дисања, дисање ватреног даха итд.

Сврха правилног дисања је:

Физичка – где се ојачавају одређене групе мишића и даје снага телу, боље спровођење кисеоника у све делове тела, преко нервних импулса до мишића и слично. Уз одређене технике дисања, појединац је у стању да (уз контролу мисли) далеко помери границе својих физичких могућности.

Духовна – боље се ослобађају енергетски токови кроз чакре (што су енергетски продужеци самих физичких кључних жлезда у телу) и друге енергетске чворове. Кисеоником се са физичког, енергија преноси на метафизички-духовни.

Ментална –  припрема ум за медитацију (отвара пут за одлазак у ,,транс,, у ниже мождане таласе).

Суштина одласка у ,,транс,,  је ослободити ум од било каквог спољашњег утицаја и припремити се за специфичан жељени духовни рад, али и неки физчки рад, попут: ћи гонга, хата јоге, или било каквог другог вежбања. Све то пружа могућности за изваредан склоп физичко-менталних техника. Популаран случај је „Ice man“, техника (коју свако може научити овим путем) ка достизању изузетне отпорности на екстремне температуре (ниске и високе). Празнина је стање бескрајних могућности.

Други корак је мисао

Ово је најучинковитији и најмоћнији принцип приликом било ког духовног рада. Сви знамо колико мисли утичу на наш свет, на нас, на наше ближње. Оно што називамо глобалном свешћу је такође тајни кључ за врата која воде у бољи или лошији свет. И, увек су у историји водиле, а и данас је стање у свету, изричито настало из мисли.

Мисао је основа менталног и духовног, а тек онда оно бива преточено у материјални свет. Речи носе мисао најбоље, јер уз глас (вибрацију) оне добијају још додатно на снази.

Трећи корак је, дакле, вибрација

Вибрације (речи) се могу развити на високим космичким фреквенцијама и могу да утичу не само на наш живот, већ и на свет уопште. Заиста, можемо га обликовати како желимо. Под манипулацијом мислима и духом (уз осећај – визуелизацију) енергетских токова, уз изговор речи (одређеном вибрацијом), најснажије се постиже духовни рад. Трансформација духа и стварности.
„У почетку беше реч. Она беше са Богом. Она јесте Бог. “

 Реченица у Библији вуче своје корене из прадавних времена, и говори о Тоту, богу мудрости и писара, који сам себе створи из речи. Такође: Птах ствара свет, мислима свога срца и даје живот кроз магију сопствене речи (гласа).
Ови митови вероватно говоре о снази речи, мисли, о могућности човековој да себе преточи у нешто боље, јаче, и да чак наравно, мења свет набоље, што и јесте суштина истинског духовног рада, ма какав да је он.

Треба имати на уму, да све у стварности вибрира и има неку своју фреквенцију.
Као што смо видели и наш ум је такав (различити таласи на различитим фреквенцијама), тако и сваки орган, и само људско тело функционише на одређеним фреквенцијама.
Све што постоји заправо, па и космос вибрира на одређеној фреквенцији.
Све се састоји од вибрирајућих молекула који су подешени на одређену фреквенцију.

Укратко, Фреквенција = постојање!
Самим тим разликујемо различите нивое постојања, физичке (најслабије фреквенције), менталне (више фреквенције), астралне (још јаче) и многе друге.

Чакре су на пример, веома осетљиве на вибрације, а специфично бајање (изговарање речи са одређеним тоном-вибрацијом) много јаче стимулише њихов рад од просте визуелизације и дисања (које се такође ради паралелно са бајањем ради постизања што бољег ефекта).

Тонови су нижи на доњим чакрама, и постепено се пењу како се иде ка крунској чакри.
Уопште, зависно од тона одређених вибрација се даје на снази одређеним мислима: деструктивним, или конструктивним.
Наш ум шаље снажне електонске импулсе, вибрирајуће молекуларне таласе у мисаону форму, која је послата са одређеним циљем у стварност, како би се манифестовала.
Звуквибрација значајно појачава мисли.
Можда звучи мало компликовано у почетку, али заиста није. Сам појединац може ово испробати.
Изговором са одређеним тоном неких позитивних речи попут: љубав, срећа, мир, здрав.. .или негативних, попут: бес, туга, бол, може се осетити директна промена стварности, мала (овим начином), но ипак промена. Појединац ће осетити промену расположења и унутрашњег осећаја приликом изговора било које од ових речи.
У томе је снага речи, мисли, бајања!

Директни утицај на стварност.

-завршетак-

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s