Словенка Марић: Историја


Нимало ми није криво што сам у гимназији имала тројку из историје. Напротив, мило ми је јер се за мене није залепила лажна историја која се, на жалост, и данас учи у нашим школама.Истиниту историју изучила сам касније, највише у позним годинама. Савладала сам мноштво нових лекција и раскринкала фалсификоване тезе бечко-берлинске школе и комунистичке историје. Ево неколико лекција:

Лекција 1: Нетачно је да су се Срби (и остали јужнословенски народи) доселили на Балкан крајем 6. или почетком 7. века. За ту тезу нема никаквих озбиљних доказа.Они су овде старинци од прастарих времена. За то постоји мноштво историографских, археолошких, антрополошких, лингвистичких, генетичких и других доказа.

Лекција 2: Нетачно је да су Шиптари староседеоци и потомци Илира. Они су дошљаци из 12. века, а Илири, Трачани, Гети, Дарданци и нека друга племена са Балкана су преци Срба и других јужнословенских народа.

Лекција 3: Српско име је много старије од словенског имена.

Лекција 4; Велики српски корпус народа се у великој мери распао.Покатоличени Срби на западу су постали Хрвати, расрбили су се Срби муслимани, Македонци и данас велики део Црногораца, Срби Арнауташи на Косову и Метохији и у Албанији претопили су се у Шиптаре. Претопили су се и они у Мађарској, Румунији, Бугарској.Осим тога Срби су масовно страдали од турских времена па у свим ратовима до данас.

Лекција 5: Над српским народом у току Другог светског рата извршен је ГЕНОЦИД у усташкој НДХ. Само у систему логора Јасеновац страдало је око 750 000 срба. А где су остала стратишта? Овај геноцид по свирепости злочина далеко је надмашио немачке злочине.Геноцид над Србима је започео много раније, у току Првог светског рата.
Доћи ће време, све ово ће једном признати наша историографија.

-извор-фб страница Словенке Марић-

 

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s