Колодар Срб: Пантеон Богова Древних Словена


Саставио у име Рода Војислав Паунић

Словенско-аријски народ

Увек га је одликовала оригинална и партикуларна култура, о којој су писани бројни трактати познатих истраживача,  почевши од Херодота,  завршавајући до савремених историчара. Снага ума и јединствена жеља за спознавањем непознатог – то су надалеко познате посебне  особине карактера  древних Словена. Да би пренели своје свето знање,  нагомилано вековима,  Словени су користили комбинацију метафора и митологије. Сакривајући своја знања проникли су и опстали под освајачима,  како под природним непријатељима тако и под догматским непријатељима. Питање је,  ко је победио хришћанство или наше ведање ! ?

Православље је практично натерало Византију да због нас измени каноне своје догме.

У ортодоксном хришћанству готово сви празници припадају старим Словенима. Код Срба посебно Слава која је у ствари помен предака…..

Пантеон Богова Древних Словена

Прво да разјаснимо шта је то Бог, а шта Творац ?

Творац  је Род;  он је створио све што познајемо и они који постају Богови, а то су наши преци,  су се узнели на ниво Творца својим знањем, добротом,  технологијом,  укратко,  ходају путем Прави.

Нема бића нити сушатаства, које ће Вам дати све,  ако верујете у њега. То је догма и то она која тера човека да деградира.  Бог, односно Богови, се не моле,  него се славе!

Слављењем Богова,  они нам својом милошћу усмеравају космичку енергију и помажу у остварењу наших циљева. Наравно ако циљеви нису, ала Хитлер, да побијемо све, па да будем главни….

Све зависи од нас.

Због овога ми ведамо  а не молимо се; ми знамо,  да нас преци посматрају,  и да нам помажу;  нема потребе молити се  поготово не ономе ко ти није Род ни помоз Бог –рекао би наш народ !

И упамтите ми Срби смо деца божија, а не раби (робови) !

Дајбог је наш деда !

Словенски богови, невероватна створења која су наши преци вековима обожавали, нудили им поклоне, певали им песме хвале. Тешко је говорити о томе да ли су иза слика Богова стајали стварни људи – ово је питање прилично контроверзно.

Можда ће се, за неколико векова,  разоткрити мистерија порекла Богова, али сада ћемо говорити о пантеону словенских Богова у нешто другачијем контексту – о њиховим симболима, суштини и идејама,  које су наши преци убацили у сваку сјајну и посебну слику, обичај и језик.

Овај одељак посвећен је свим боговима,  који су заузимали одређено место у животу и раду наших предака. Богове  су обожавали, плашили их се понекад, хвалили и поштовали.

Пантеон се наравно временом мало променио ,за то су криви међусобни ратови, напади спољних непријатеља и преиспитивање природе ствари и неизбежни напредак. Али у исто време, листа словенских Богова и шема словенских богова остали су практично непромењени – Род је био врховни бог (иако се Перун спомиње као владар света), Лада је једна од инкарнација породице, која комбинује виталну енергију, оданост и љубав. Потребно је рећи да је попис Богова словенске митологије у различитим временима помало варирао и мењао свој састав, па је немогуће недвосмислено рећи ко је био на овој листи. Немогуће је апсолутно тврдити да подаци о Боговима који се пружају на нашој веб страници имају стварне документоване доказе – сакупили смо максимум информација не само из отворених извора, већ и од високо специјализованих научних радова, па се надамо да ће се ови подаци свидети онима који цене заповести словенских Богова. Као и свима осталима који су заинтересовани и почињу да се буде из кошмара овог чудно устројеног света .

.

Извор: www.kolodar.rs Фејсбук страница: Kolodar Srb; Инстаграм: kolodar_srb

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s