Словенка Марић: Митови


Данашњи еврофанатици и тзв. мондијалисти са презиром и омаловажавењем говоре против српских митова,називајући митом и оно што није мит, а понајчешће пљујући по косовском миту, иако је Косовска битка историски догађај. Блебећу тако празне главе и убоге душе против мита о царству небеском, хоће, кажу, царство земаљско и то називају реалношћу.Наравно, лажу и подмећу. Нису косовска народна епопеја и легенда о величини косовских јунака настале на темељу Лазаревог опредељења за саможртвовање ради царства небеског, које ови малоумници виде као цену за лагодно башкарење у хришћанском рају. Ако је само једана песма навела ово
као разлог изгибељи српске војске, остале су на бојном пољу виделе и силну турску војску. А и то царство небеско, које помену један народни певач, није оно што мисле сироте душе, недорасле уму народног барда. Јер царство небеско је царство духа, морална и карактерна вертикала људског бића.У тој вертикали су витештво, храброст, част, достојанство,љубав према слободи, родољубље, презир према издајству и користољубљу.То је све оно што је
народ у вековима ропства сачувао у свом духу као звезду водиљу. Без тога не би био у стању да извојује слободу после четири века ропства.Народ који престане да слави слободу и да је жели, неће је ни дочекати, угасиће се и престати да постоји.

И шта против ове истине имају данашњи мондијалисти и европејци, наследници комунистичке идеологије и антисрпства? Зашто им смета мит који и није мит?

Управо због тога.Због оне духовне вертикале на коју нису у стању да се уздигну.Због новог мита о царству земаљском у Европској Унији, који сами стварају.Прича о ЕУ има све одлике мита о срећном животу у будућности у којој владају богови новца.
Наравно, овај нови мит захтева промену свести и уништење оне духовне вертикале уз коју се још по мало држи слуђени народ.
Овај нови мит је прави мит, али без душе као свог темеља, те неће
бити слављен у песми његових твораца нити народној. Његов темељ
је добра лаж за лошу праксу.

-Извор-фб страница Словенке Марић-

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s