Наташа Ђуровић -циклус „Жеље од тканине“-3


Чекам да  спадну остаци мртве коже маски које су ми срасле са лицем. Огледало је лажљиво, оно усваја ликове, улепшава их, јер тачно зна шта мисли онај који стане пред њега а онда се смеје нашим заблудама.

Боле, да,  ране које ће зацелити само на месту где се и ветру тешко попети. Утихнем, разбуктим се, сакријем, умрем на ломачи, никнем из пепела.Тражим себе на старим сликама изгорелих у жељи да досегнем нешто што се звало небо, а он је, стежући ме прстима  на којима носи стотине живота, рекао да не може поднети поглед разјарене вучице која је на свет управо донела  младунце.

Маске су почеле да пуцају, а мене је савладао страх због болова. Рекох себи: „Усуди се да пожелиш и видећеш докле досеже то немогуће. Одложи оружје јер ратови не сеју живот…никако, а умеју да заварају мирисом ружа. Истина је, тек, почетак“.

.

Прича се може прочитати и другачије!

.

„Истина је, тек, почетак. Одложи оружје јер ратови не сеју живот…никако, а умеју да заварају мирисом ружа.Усуди се да пожелиш и видећеш докле досеже то немогуће“ рекох себи.

Маске су почеле да пуцају а мене је савладао страх због болова.

Тражим себе на старим сликама изгорелих у жељи да досегнем нешто што се звало небо, а он је, стежући ме прстимана на којима носи стотине живота, рекао да не може поднети поглед разјарене вучице која је на свет управо донела  младунце. Утихнем, разбуктим се, сакријем, умрем на ломачи, никнем из пепела. Боле, да,  ране које ће зацелити само на месту где се и ветру тешко попети.

Огледало је лажљиво, оно усваја ликове, улепшава их, јер тачно зна шта мисли онај који стане пред њега а онда се смеје нашим заблудама.

Чекам да спадну остаци мртве коже маски које су ми срасле са лицем.

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s