Ненад Максимовић: Теорија завере и завереници


Термин „Теорија завере“ ,још далеких 50-тих година прошлог века, осмислила је ЦИА, у операцији „Птица ругалица“ (Mockingbird), како би зауставила истраживаче у објављивању истине о разним темама које су тада биле актуелне. Како их поткупљивањем, застрашивањем, уценом и напослетку“елиминисањем“, нису могли спречити да објављују открића која нису била у њиховом интересу, они су их почели исмејавати, извргавати руглу да су дилетанти, будале, лудаци.

Појам Теорија, потиче од грчког: θεωρία – који значи ГЛЕДАЊЕ, ВИЂЕЊЕ,што потиче од још старијег санскритског појма Веда, тј. прасрпског ВИДЕТИ, ЗНАТИ, Знање, Виђење онога што није доступно материјалном оку. Иза сваког спољњег феномена стоји Духовни узрок ствари, Духовна стварност. У изворном значењу појам Теорија јесте Чисто Знање изван илузије ега, демона, који су управо ти завереници који, као сваки паразити, остварују свој живот и моћ у нашем незнању и заблуди.
После свега може се рећи да се Теорија завере показала истинитијом од многих других теорија у које смо чвршће веровали. На пример: Теорија еволуције, Теорија релативитета, Теорије научног социјализма, Теорија либералног капитализма, Теорија да је Земља равна плоча…
Завера је у питању још од настанка света. Змија је у завери против Бога обманула Адама и Еву, и од тада цели свет функционише углавном кроз заверу.

Шта је завера? Српски речено тајни договор појединца или групе људи против кога или чега. За-вера, с оне стране вере, искривљена вера. Вера је инстинкт душе а завереник покушава да неутралише наш инстинкт за истином и животом, за преживљавањем. Не догађа ли се то управо сада?
У Паклу, у лоповским бандама, и у нашем свету, стално се кују некакве завере једних против других. Можемо рећи да је овај свет једна велика завера, једна велика илузија. Кога? Демона и њихових слугу. Њихова техника је да пласирањем лажи скрену фокус са истине, са оног битног за нас, са оног шта стварно јесмо и шта Стварност јесте. Они су као вируси опасни, црпу наше биће и живот али су невидљиви.

Они који не верују у Теорију завере, они плиткоумно верују да је овај свет слободан и да се у њему све спонтано и случајно догађа. Ко још осим будале може у тако нешто веровати?
Реч је у ствари о завери Демона којом они црпу нашу енергију и животе. На планети Земљи ни једног тренутка није био мир. Рат је крајње средство којим се завера остварује, производи стални бол, патња и негативна енергија која служи завереницима буквално као храна. Зато што човек верује у њихове лажи, у лажи завереника, може се рећи да је човек у завери против самога себе.

Реч ТЕОРИЈА је истог етимолошког корена као и ТЕОС – Бог, Бог Свети Вид Који је Свети Дух Истине, Бог Свети Вид. Одатле је изворно у Духу завера Змије против Бога, против Божанског у нама. Најстрашнија ствар завереника би била када би ми били свесни себе, своје Истинске Природе, свога Правог Ја. То је за заверенике смртна опасност. Пре ће нас уништити, побити – А ТО УПРАВО ЧИНЕ – него да постанемо свесни да смо Ми Истина, да је Бог наше Право Ја, да смо божанска Бића Љубави, Истине и Вечног Живота.
Ствар је као у свакој мрачној комори (а то је ЕГО): слика је окренута наопачке. Завереници говоре истину а ми неистину, они су за Стварност а ми ширимо магловите теорије. Тако је и Христ убијен на заверу при чему је маса заблуделих, који не знају шта раде, викала „Распни га“, пљувала га, ударала, ругала му се. Тако се и ругамо самима себи док тапшемо завереницима и одобравамо њихове поступке.

Сестре и браћо, пробудимо се, схватимо да се одвија пред нашим очима последња, одлучујућа али очајничка завера демонских слугу. Реч је о завери против нас, наших ближњих, наше деце, против целе природе и планете.
Отворени ум значи отворено Око Срца. Љубав је та која је Апсолутна Будна Свест, Она нема тајни. Укинимо друштво које има елитистичка тајна друштва у којем мањина влада на превару против огромне већине. Укинимо сваки однос у којем се наш ближњи не гледа чистим срцем, са Љубављу. Нека нестану сви они односи у којима једно мислимо, друго говоримо а треће радимо, односи у којима човека користимо за остварење својих себичних, злих циљева.

У Стварности смо сви ми Једно Биће, сви смо ћелије једног Космичког Човека, Христа. Он је наше Више Ја, Он је Пут, Истина и Живот, наша Слобода , Бесмртност и Радост у Спознаји Себе изван сваке заблуде, лажи и завере. Љубав нема ништа скривено и једино што чини јесте да нам несебично даје целу Себе. Она, за разлику од Сотонине лукавости, јесте Невиност која је Истинска Мудрост јер гледа само Истину.

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s