Наташа Ђуровић: Жеља


У то време нисам била сигурна да је могуће да ћу умрети, иако је све указивало на то. Нити да ћу живети. Била сам заглављена у простору којим сам ходала и у коме је свега било довољно, сем ваздуха, зато сам дисање свела на меру која ми је омогућавала да пратим кретање масе. Ту сам се осећала сигурно, иако сам знала да ме чудно посматрају. Нешто у мени је одударало и привлачило погледе. Ноге су ме вукле назад, али ја их нисам слушала.

Мапа која је чекала да је баш ја нађем, показивала је да би требало да будем на другом месту. Како сам, онда, доспела овде? Ко ће знати. Бацила сам је, а она ми се вратила већ са првим мраком и где год бих кренула, била је ту и поред тога што нисам марила за оно написано на њој. Знам да је ту негде била и скривена моја жеља, али… Нека спава…

Знала сам да се буди кад сам осетила терет на раменима у дану кад ми је било тешко да носим своју различлитост, али нисам знала да ће експлодирати и окренути се против мене. Ни она ме више није остављала саму. Тражила је да је храним и негујем. Довољно је спавала.

Не приметимо кад нечије лудило постане и наше. Кажу да се то дешава у пролеће, али за мене су сва пролећа била иста. Ово је било само једно у низу, а ја и даље талац који се крио у мрачној соби, јер дани су мирисали на страст. Њу сам остављала за неко друго време, али неко није дозволио том времену да долази. Довео га је до мене. Није га зауставио. Ослободио га је. У соби је и даље био мрак који је лебдео  око мене, молило да му отворим прозор, да изађе напоље. Хтео је да живи баш сад, само за себе, слободно, а да га и даље остане довољно за мене. Пристала сам.

Мапа која  ме је подсећала да нисам на правом путу је нестала а тај једини зрак  сунца који је успео да се пробије кроз спуштене ролетне, падао је баш на оно место где је он записао своју жељу на кожи. Да га подсети. Да је не заборави. И док је мирно лежао, осећала сам да се грчевито држи ње, а мене и моју жељу је прождирао страх од глади…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s