Колодар Срб: Руне, Буквица и писменост старих Словена – 1


Саставио у име Рода Војислав Паунић

Историјски је доказано да су, много пре него што су се монаси Ћирило и Методије појавили на територији земаља Рода и Расе, стари Словени имали властити рунички спис, али, нажалост, за то не постоје научни докази, јер све што је могло бити уништено, уништили су догматичари. Можда због чињенице да су након присилне христијанизације, представници цркве настојали да избришу из сећања Словена њихову  прошлост (крштење земаља Расе је било далеко од мирољубивог процеса). У сваком случају, била је руничка азбука, а о томе сведочи сећање на Словене, које се преноси са генерације на генерацију.

Срећом,  наши преци су оставили чуваре знања који су се скрили и сачували материјалне доказе, рано је да откријем где се они налазе, али близу је дан светле истине, истока и извора који ће нас препородити- верујте ми – знам !

Врло често су се словенске руне називале азбуком Богова, будући да су наши преци комуницирали са  божанским пантеоном уз помоћ руна.

У већини случајева руне су коришћене за стварање јаких амајлија у којима је било тајно значење, као и знатна снага и енергија путем вибрација. Врло често су рунички словенски симболи били део значајних речи или речи у којој је положено дубоко значење.

Важна карактеристика је и да је древна словенска руничка азбука од осамнаест руна основа за стварање буквице и ћирилице. Кључна карактеристика древне словенске руничке азбуке је веза сваке руне  са словенским Боговима. Ако пажљиво проучите руне, онда видите да свака има свог Бога заштитника, захваљујући којем се руна из једноставног симбола, претвара у носиоца значајне енергије

Врло често се на местима древних храмова могу наћи рунички натписи које ни најпознатији научници још увек не могу да дешифрују. Када су користили руне, наши преци, покушали су не само да привуку наклоност Богова, који су заштитници симбола, већ и да оставе тајну поруку потомцима који то још морају да дешифрују, а то може потрајати више деценија, па и векова.

Међу рунама можете пронаћи имена сагласна Боговима, а која Ћирило и Методије нису свесно користили приликом стварања почетних слова – Чернобог, Алатир, Белобог, Перун, Даждбог, Лела, али истовремено симбола који значе да се наши светли Богови могу успешно наћи у ћирилици која се користи више од хиљаду година од стране великог броја Словена као главне варијанте писања.

.

Опширније на страницама: www.kolodar.rs Фејсбук страница: Kolodar Srb; Инстаграм: kolodar_srb

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s