Горан Лазаревић Лаз: Tajne – 7 – Codex Alimentarius


Вероватно већина вас још није чула за CODEX ALIMENTARIUS ? Ако нисте чули за њега, то значи да је елита постигла свој циљ, јер им управо то највише одговара.
Codex Alimentarius је скуп правила за регулацију пољопривреде и потпуну контролу хране од семена до коначног производа :

 • Под Codex-ом више није потребно обележавати животиње које су генетски модификоване – што је до сада било обавезно. На тај начин ће се животиње укрштати и тиме ће се уништити природни потенцијал постојећих раса, што је и циљ Codex-а
 • Свe поврће и семе ће бити изложено зрачењу. Тренутно се то ради само код семења и поврћа које је дуго у транспорту, како би остало свеже што дуже. Под Codex-ом ће то бити обавезно за свe поврће, семе, животиње и месо.
 • Увођењем Codex-а ће све животиње, које се узгајају за храну или млеко, морати да добију Monsanto хормон раста и Monsanto антибиотике. Иначе, компанија Monsanto је највећи произвођач генетски модификованих животиња на cвету.

Људи ће обољевати због употребе генетски модификоване хране. Када се тo догоди ускаче фармација која ће нудити помоћ у виду „својих“ лекова. Готово сви природни лекови ће бити забрањени и означени као опасни, а дозвољени ће бити само фармацеутски производи.

Природни лекови су конкуренција фармацији, па их зато желе укинути. Витамински додаци ће моћи да се добију само на рецепт.

Codex у основи спречава и укида природно органско ратарство. Codex Alimentarius ће сву контролу над храном дати у руке фармацији и Monsanto-у као највећем произвођачу генетски модификоване хране. Ако се остваре све црне слутње, у року од 10 година имаћемо само генетски узгојену храну, а органске, еколошке и биолошке неће више бити.
Сељаци ће сваке године морати куповати семе од Monsanto-а, а њихово семе има уграђен ген који спречава даље размножавање. Другим речима, биљке не производе семе, па ратари сваке године морају поново да га купују. Наравно, од Monsanto-а.

Иронија је у томе да ћемо понеки живети дуже (само богати), али ће квалитет живота бити још мањи од овог сада, јер ће исхрана бити нездрава и неквалитетна.

Хроничне болести су у порасту, па ће се сада још драстично повећати. Зато је ту фармација која ће продавати своје производе, а ми добар део својих прихода трошити на лекове. Све је осмишљено тако да фармација узме велики део колача.

А сада оно најстрашније. Као последица увођења Codex-а на светском нивоу, предвиђа се да ће умрети око 3 милијарде људи. Зашто? Због несташице (скупе) хране, и од болести од којих је иначе могуће оздравити. Природни лекови ће бити забрањени, фармација ће правити лекове који вас не лече већ само привремено залече, а ослабљени имунитет због неквалитетне генетски модификоване хране организму неће омогућавати да се са болешћу сам избори.

Codex Alimentarius је организација, основана пре 40-ак година од стране Светске Здравствене Организације ( WHO ) и Организације за Храну и Пољопривреду ( FAO ) под покровитељством УН.
Codex је био основан са добром намером да се заштите потрошачи и уведе контрола сигурности хране. Под својим крилом Codex има више од 20 државних комисија које раде на томе да дефинишу стандарде и смернице, које на међународном нивоу контролишу производњу и сигурност хране. Codex има још један важан задатак, а то је решавање проблема везаних за генетски модификовану храну и биотехнологију.

На жалост, временом је ова организација пала под утицај и пуну контролу великих фармацеутских и пољопривредних корпорација и произвођача генетски модификованог семена и хране. И уместо да штити интересе потрошача, и здравље људи данас Codex Alimentarius представља и заступа интересе огромних фармацеутских корпорација и компанија из области производње хране као што је Monsanto.

Codex Alimentrius није здравствена комисија, него комисија за трговину и контролу сигурности хране.
Али је данашњи приоритет Codex-а постао заштита интереса великих компанија за производњу хране и лекова, а не контрола сигурности хране и здравље потрошача.

Codex Alimentarius је уско повезан са Светском Трговинском Организацијом (WTO). WTO користи смернице, разрађене Codex-ом, да би уводила нова правила и стандарде у међународну трговину , а који су у супротности са заштитом потрошача.

Правила која данас намеће Codex, уведена су са циљем да осигурају зараду огромним корпорацијама које производе семена и храну, као и фирми које се баве генетским инжењерингом . Ова правила представљају огромну опасност по здравље сваког становника планете, и то се у организацијама Уједињених Нација (WHO, FAO или WTO) све зна. Али је лоби моћних фармацеутских и пољопривредних компанија ове организације УН-а, па и сам Codex одавно ставио под своју контролу и оне данас раде у интересу компанија, а на штету свих становника планете.

То што они предлажу је апсурдно. Природни додаци исхрани, алтернативни природни лекови, витамини и минерали ће тим законом бити забрањени, док ће се отровне хемикалије користити као дозвољени додаци у исхрани, а фармацеутски чисто хемијски производи као лекови и витамини. Већина намирница ће бити подвргнута зрачењу како би им се продужио рок или могућност употребе, а генетски модификована храна неће више морати да буде обележена са ГМО.

 .

Критеријуми које Codex намеће:

 1. Генетски модификована храна:
  – Увођење генетски модификованих производа на глобалном нивоу. GMO кампања се води од стране САД-а и Канаде, а Европа ће морати да попусти под њиховим притиском

  – Продаја семена „Терминатор“ ће бити дозвољена на међународном нивоу
  – Уводе се нови GMO животињски производи. GMO производи више не морају да носе ознаку GMO на етикети, јер се онда знатно теже продају. Овако када не знате – ви купујете
  .
 2. Еколошка пољопривреда:
  – Смањење стандарда еко-пољопривреде. Подршка на државном нивоу огромним пољопривредним корпорацијама са „исплативијом“ производњом

  – Увођење различитих синтетичких адитива и метода процесирања у еко-производњу
  – произвођачима је од сада дозвољено да своје производе подвргну зрачењу
  – На етикети еко-производа не морају да буду наведени састојци не-органског порекла
  .
 3. Адитиви:
  – Више од 300 различитих адитива ( већином синтетичких ) су одобрени као „сигурни“. Међу њима су aspartam, BHA, BHT, potassium bromat, tartrazine итд, који су до сада третирани као канцерогени или штетни по здравље људи и животиња

  – Не узима се у обзир потенцијалан ризик дугорочног коришћења намирница са тим aдитивима
  .
 4. Проценат пестицида у храни:
  – Дозвољене су повишене концентрације више од 3.275 врста пестицида у храни, укључујући и оне за које се зна да су канцерогене или ремете рад ендокриног система, на пример, 2.4-D,atrazine, methyl-bromide…

  – Не узима се у обзир ризик по здравље које носи дугорочно коришћење намирница са пестицидима.
  .
 5. Храна и додаци:
  – Минимална дневна доза витамина и минерала је спуштена за 75%

  – Постављена је оштра граница између хране и лекова. Хранљиве материје ће од сада спадати у категорију лекова
  – Додаци исхрани ће морати да се подвргну клиничким испитивањима, што је прескупо за већину малих и средњих произвођача. Ово даје зелено светло само великим корпорацијама иуништава остале
  – Спуштање званичне минималне дневне дозе хранљивих материја ће имати озбиљан негативан утицај на опште здравље човечанства.
 6. .
  6. Чињенице:
  Све државе чланице Светске Трговинске Организације на крају ће бити присиљене да пристану на смернице Codex Alimentarius.

Kрајњи циљ Codex-а:
– Третирање свих животиња антибиотицима и хормонима > 100% генетски модификовани усеви

– Производи биљног и животињског порекла подвргнути зрачењу
– Избацивање са тржишта еко-производа и природних лекова

Да ли морамо да прихватимо правила која намеће Codex?
WTO одређује смернице светске трговине, а државе-чланице морају да поштују та правила.Државе-чланице WTO-а практично не могу да одбију смернице Codex-а, јер у противном бивају подвргнуте тешким санкцијама и огромним казнама.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s