Горан Лазаревић Лаз: Срби – животворни небески народ


Помаже Бог,браћо и сестре!

У језику Срба двословна одредница ЈУ означава ватру.

Године 1899. пита један радознали амерички НОВИНАР: Ко су, заправо, Срби?

ТЕСЛА: Посредничко племе међу народима, трговци сунчаном енергијом на Земљи. Роба им данас слабо иде, па су се забринули. Лепота и мирис руже могу се узимати као лек, а сунчеви зраци као храна. Живот има бесконачан број видова, а дужност научника је да их проналази у сваком облику материје. Најпре је била енергија, потом материја.Материја је створена из првобитне и вечне енергије коју знамо као Светлост.

Велики Бранко Миљковић пева о ватри и ватри, похваљује је везујући се за Хераклита : „све је вечно жива ватра која се с мером пали и с мером гаси“.

У Ргведској србској епици древне Индије највише химни посвећено је богу ватре по имену Агни… Агни иште ватру и то је ОГЊИШТЕ, Огањ… на овим просторима познато је женско име АГНИЈА…

Свето тројство Триглав у србској Индији: Брама ( Б- рама = Бог Хроми ), Вишну ( Вишњи црвени,ватрени ) , Шива ( Живан ).

Свето тројство Триглав у србским Србијама: Триглав ( Тројан = три Сунца, три лица, три света- Јав, Нав, Прав ), Световид, Водан.

Свето тројство је:

а) Стваралац – Јарило (Јар). Дажбог, Велес, Лада, Весна;

б) Држалац света – Јар, Сварог, Сварожић, Радгост, Перун, Тројан, Жива;

ц) Рушитељ (смрт) – Јар, Црнбог, Моран, Марцан, Мрц, Баба Морана.

У језику Срба двословна одредница ЈУ означава ватру. Имамо је у најватренијим месецима јун и јул, имамо је у речима ЈУнак, јунац, јуноша, планина ЈУХОР – што би значило ватрена гора, ватрено сунце…

Срби су животворни, небески народ, поклоници култа космоса и космичког ритма (Аријевци), култа Сунца, из тога поклоници светлости и култа ватре.

У Срба је и данас жив култ добијања “живе ватре” трењем, из дрвета.У дрвету, посебно храсту, који је свето дрво код Срба, пребива ватра, дух предака, ”Бадњак”, живот, борави цар ватре Жив.

Трењем два штапа који се називају јарани ( јарам-и, спајањем два принципа (мушког и женског) рађа се ватра. Тај чин, тај процес назива се у старијој варијанти језика праманта, прамата (или преметање једног облика материје, енергије у други). Прамату, тог бога ватре и ватру саму Грци су касније преименовали у Прометеј.

Сунце и све у вези са њим у потпуности опредељује и детерминише србски језик. Језиком је задато оно што се њиме може мислити и како се њиме може мислити.

Из Сунца и језика Србин сазнаје да је човек део универзума и онолико близак истини колико је његов ум обасјан светлошћу и огреван ватром.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s