Колодар Срб: Руне, Буквица и писменост старих Словена – 3


Саставио у име Рода -Војислав Паунић

Ако размотримо модерну азбуку лишену образних слика, то јест без-образну постаће очигледно да су наши савременици, незнајући изворно значење, много изгубили.

Буквица је мудрост и  талисман за словенски наРод! Буквица садржи мноштво видљивих и невидљивих процеса за нас, она тка тканину бивствовања и повезује  значења. преко којих нам се јављају преци и Род.
Буквица се може  представити као скуп од четрдесет девет боја.  Наш свет је врста платна на којем оне међусобно делују, рађајући све више и више нових комбинација и нијанси.

Наше Буквица је живи језик Универзума, који се може применити у било које  време. која нам доноси истините информације засноване на заједничким, предачким знањима Рода. Штавише, овај систем мења узан поглед на свет, и може чудесно да постави мозак у смер правилног размишљања.

Такође, Буквица је у стању да пробуди духовну свест о себи, о животном путу и о судбини, која лежи као узорак на столњаку-   платну Универзума, који је ткала сама Богиња – судбоносна Макош.

Да би живела складно, развијала се и кретала ка циљевима, особа мора бити здрава и духовно и физички. Духовна страна у потпуности зависи од модела човековог погледа на свет, који је заузврат подређен породичним, или чак социјалним нормама и моралним особинама људи.

Народ је језик, а језик је народ. Из тога произлази да је духовно богатство народа директно пропорционално његовом језичком наслеђу.

 Е,  зато су погубне реформе Растка Немањића, Вука Караџића, а поготово реформе модерних лингвиста, који нас терају у латиницу.

Србска азбука је најсличнија руској, а она најсличнија буквици .Нама фали 19 знакова из буквице , Русима 16 . Велики је то губитак. обзиром да се чак ни време не може измерити правилно, ако се не комбинују писма и цифре које су нам у наслеђе оставили преци наши Богови !

Ево значења Буквице, као поруке Творца нама, људима Расе.  Да се духовито изразим,  очитаћу вам Буквицу!:

Ја Бог, видим, знам и кажем вам, добро јесте бити, и живети на великој и много силној Земљи Расе. Знам ко,  и како мисли наш одмор прекинути, али кажем вам, слово тврдо вам дајем, учите и по закону и заповедима вишим живите, вратићемо се,  и мир вам подарити.  Истина ! 

Облика и образних слика можемо добити немерено.  Врло важно, што су нам Богови оставили,  je образно значење речи. То вуче корен од руна наравно.

Пример је реч љубав. Образно она значи следеће:

Људи Бога Ведају – познају. Само помислите,  колико је дубоко значење ове речи,  а како се ова реч у условима овог светског поретка отрцала. Ни то није случајно  – тамним силама отуђивање иде на руку.

Сада ћемо редом Буквицу по Буквицу …..

Опширније на страницама: www.kolodar.rs Фејсбук страница: Kolodar Srb; Инстаграм: kolodar_srb

***

Владан Пантелић: Колодар Срб – Војислав Паунић

Поштовани читаоци Србског Журнала, већ дуже време пратимо текстове врло интересантног зналца повеснице Рода- аутора који се потписује именом – Колодар Срб.

Колодар је еколог, школован у Паризу на француско-америчком институту за менаџмент. Од часних предака је наследио љубав према природи и повести. У школи, на предавањима, се збуњивао и схватио да је скоро све што се учи лажно и свакако врло нелогично, то му је сметало, али и подстицало да истражује истину.

-Како сам полиглота, каже Колодар, проналазим у језику наслеђе и генетска памет ми се буди. Од тада изучавам нашу праву повест легалним и илегалним путем долазим до сазнања која ми руше све стеротипе силом уграђене од стране система. Сада смо ту, уздиже се Дан Сварога, и мислим да се бавим благим делом и повратком народа на пут Права. Ја сам се пробудио и схватио суштину и тежину тренутка за Србе и Србију. Не желим да се предам и покушаћу и успећу да пробудим генетску меморију мојих сународника.

У Русији је упознао интересантне људе и дубље се заинтересовао за велика знања наших предака, уотпуњавао знање о старој вери коју многи називају родноверје, а хришћани паганство. Гле чуда! – паганство!, а потпуно су га преписали изменивши имена и ситне детаље. И изменили су велико учење и снажан карактер човека кога су назвали Исус Христ, који, уствари, има име србско, и чије ће се дело потпуно открити у времену које долази, које је дошло.

Колодар Срб, илити Војислав Паулић, је, поред Песника -Драгана Симовића и Десанке Максимовић коју сада протерују кастрати, Милоша Црњанског и многих, многих других,  још један витез који својим оштрим духовним мачем сече велике лаже и паралаже, и сече незнање о најинтересантнијој повесници на свету, повесници Срба, како су се некада звали сви народи, које је неко назвао Словени, повесници старој хиљадама година.

-Да се разумемо, наставља Колодар,  нисам креативни чудак, радио сам у три мултинационалне компаније, говорим неколико језика, обишао сам 37 земаља, знам и за добро и за зло, познајем и економију и екологију, па и моћна војна вештина ми не недостаје. Имам породицу, гајим породичне вредности, и знам за кога ово све радим и коме желим да оставим место за живот, коме желим да оставим чисту природу и нормалне услове за живот.

Слава Роду Аријеваца, Роду Срба! који су на Мидгард земљу дошли на вајтманама и донели Слово и Реч, знање о световима, најсавршенији календар, знање о једином Богу који се испољава кроз специфичне свести и специфичну материјализацију, које називамо боговима, а наши непријатељи то, сасвим погрешно! и злонамерно! зову многобоштво! Слава Роду!!!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s