Иван Храст: Тајна Древне Шуме


Јако ме побуди овај запис, Тиховатељу Брате Владане.

У препознавању животворне лепоте је истински пут, а својим делима стварамо свој свет.

Износим визију, манифeст, свог пута под називом:

ТАЈНА ДРЕВНЕ ШУМЕ

Дати смо у чистоти и бујности божијег природног света, где свако биће и облик подржавају једно друго у узрастању, освешћењу, обожењу. На том путу долази и до заборава, зато видимо уништења, истребљења, загађења… Обнова започиње идејом која све обухвата и свему даје право да постоји.

Животворна идеја ТАЈНА ДРЕВНЕ ШУМЕ је визија обнове нашег природног света кроз концетричне целине:

– Основа је чиста Природа

Свако жели и има потребу да дише чист Ваздух, пије чисту Воду, хода здравом Земљом, живи у бујности биљног и животињског света, да живи у заједници Благостања. Само будаласти и злонамерни могу да буду против. Али то је њихов проблем.

– Здрава породица

Здрава породица је основа природног друштва, из ње се све гради. Знање и искуство „Изворног васпитања“ Милице Новковић се је показало као одлична основа за изградњу личности и породице у Љубави и Доброти.

– Производња здраве хране

Здрава, органска, храна је мера чувања здравља и духовне свесности човека. Кључ почетног додира са природом и стварања поверења и поштовања у друштву између произвођача и корисника.

– Одрживе заједнице, завичајна имања и насеља

Заједница које обнавља природу, производи потребно за живот, подржава чланове ка усавршавању и развоју, штити појединца и породицу може да се назове нашим селом или градом. Визија Завичајних имања и села је такав концепт.

– Природна медицина

Од биоенерготерапија, лечења кристалима и биљкама, масажа, хомеопатија… су методи уравнотежења и исцељења на природан начин. Природна медицина мора да задобије своје централно место у здравственом систему друштва. Када се и конвенционална медицина усагласи са духовном и природном целовитошћу бића болести биће занемарљива тема у нашем друштву.

-Природне технологије

Технологије резонантних поља са планетом Земљом су технолошка решења која поштују и чувају природу, и по концепту су механизми природе. У ове области спадају све гране науке од хемије до електро-технике. Често се називају „Теслине технологије“. Досадашњи агресивно рушилачко загађивачки концепт није достоја разумног бића.

-Култура и оразовање

Култура као идејно ментална обвојница друштва мора да лепотом исказује, буде носилац слободе мишљења и људских иницијатива, да представља уздизања ка правди и богу, таква једино вреди да се чува и негује. Да култура буде култ-РА. А Образовање је учење о свим круговима живота…

Ово је укратко написано о овој замисли. Све је произашло из искуства вишегодишњег рада у „Дружини Храста“, чак и сам назив „Тајна Древне Шуме“ је срж организовања групе, племенско родног организовања. Ако буде потребе и то могу да поделим са свима вама. До тада стварајте свој Свет, грли вас ХРАСТ.                 Живела СРБ И ЈА!

* * *

Владан Пантелић: Лепота је наш Циљ

Брзи, темпераментни и ефикасни Иван Храст, реагујући на моју песму – Човек је богоносни цвет, и дубоко осећајући божански квалитет – Лепота, износи укратко, али веома јасно, манифест – Тајна Древне Шуме. Иван има велико искуство у обновљивом развоју, посебно у садњи х-раста. Дивно је видети тако снажног а врло нежног човека у деловању. Садња припада Снази и Нежности, јер се малена садница нежно ставља у припремљену земљу, залива водом живота, и даје јој се импулс да високо израсте и развије своју снагу, коју ће несебично делити кроз лековито дејство.

Дубоко осећа Иван Древну Шуму и зна да је она извор здравог живота, и -много више од тога. Дрвеће је повезано са Творцем постојаније и искреније од човека. Кореном, које му даје стабилност и којим узима хранљиве материје и воду из земље, преузима и податке из живог језгра земље и шаље Творцу, и обратно, преко лишћа грана, стабла, преноси податке од Творца назад. То је сложем процес који тече кроз све структуре дрвета – корен, стабло, гране, лишће, цветове, плодове…

Некада су на нашој Мидгард земљи постојале огромне шуме испуњене врло високим дрвећем. Сада таквих шума нема, нити има тако високог дрвећа. Можемо замислити како их је видео јасновидац, у бојама лишћа, цветова, посебно њихове прекрасне ауре. Нема их јер су посечене са бестијалном окрутношћу и грамзивошћу, а то се крије, као што се крије и моћна историја нашег пресветлог Рода. Врло стручни аматери открили су огромне остатке тз. силицијумског храста чија је висини била много километара…

Иванов манифест, иако сажет, даје јасна упутсва како би требало и размишљати и деловати да би људи, разбијени споља и изнутра на грубе и подле начине, повратили достојанствен живот, пун љубави и саосећања. Овај манифест је далеко бољи од свега оног што нам нуде политичке партије (част малим изузецима) које се утркују у лажама и паралажама са којима варају лаковерни народ. У томе им помажу сатрапи споља и изнутра, добро организовани кроз разна аветињска удружења.

Чиста природа, здрава породица, производња здраве хране, употреба природних технологија – чиста Лепота! Природна медицина, медицина свести, свесно управљање свим облицима живота и апсолутним здрављем,, вечни развој и живот – чиста Лепота! Култ-Ура и високосвесно образовање – чиста Лепота! Изградњом високе свести постаће свима јасно да је Живот – чиста Лепота.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s