Ненад Максимовић: Видовдан


На данашњи дан, Видовдан, сунце је у Лепенском Виру излазило тачно изнад Светог Брда (Трескавац) на другој обали Дунава. Тако је Свето Свевидеће Око, Бог Бели Вид у Духу био са људима. Дух Свети, Световид, и данас је у срцу наше душе.

Бог Световид, Триглав, Врховни Српски Бог, Јесте Дух Свети, Универзални Принцип ОтацМајкаДете, јесте ТроЈедно ЈА ЈЕСАМ у свему.
ЈА ЈЕСАМ
ЧЕТИРИ јесте ТРОЈЕДНО, Дијамантска структура свести ЈА (3 – основна и једина структура постојања) ЈЕСАМ (4), јесте СВЕТЛОСНИ КРСТ ВАЗНЕСЕЊА, ЗНАЊЕ БОЖЈЕ СЕБЕ Које је ТЕТРАХЕДОНСКО СУНЦЕ ЉУБАВИ (У својој Пунини Израза, како на Небу тако и на Земљи, реч је о двa контраротирајућa тетраедра, петодимензионалној Меркаби, језгру наше душе и језгру свемира… јесте ПЕТ које је Ф, Fi, Златна Једност Свега, Апсолутна Лепота, Стање Љубави…).
Та матрица се препознаје у свим објављеним религијама: СВЕТОВИД, ВРХОВНИ СРПСКИ БОГ СА ЧЕТИРИ ЛИЦА ( Зван још и Триглав, као што су Германи звали Водана, Скандинавци Тора, у Галији Ремса…); АУМ-ОМ; ВИШНУ, ШИВА, БРАМА – ТРИМУРТИ; ТОТ ТРИСМЕГИСТОС; ЈХВХ; АЛАХ; ОТАЦ И СИН И СВЕТИ ДУХ – ЈЕДНО; ПИТАГОРИНА ТЕТРАКТИСА; БУДИНЕ ЧЕТРИ СВЕТЕ ИСТИНЕ; ЧЕТИРИ ЖИВА БИЋА ИЗ ОТКРИВЕЊА (са главом лава, бика и човека, и орла у лету…); КВЕЛЦАКОАТЛ (Четири бога Тецатлипоке, четири стране света, од којих се један, Квелцакоатл, Змија-птица, уздигао изнад остала три); …ЛАО ЦЕ ( У ТАО ТЕ) КАЖЕ: ЈЕДАН ДАЈЕ ДВА, ДВА ДАЈЕ ТРИ, ТРИ ДАЈЕ ЦЕЛИ СТВОРЕНИ СВЕМИР; ЖИВИМО У 3 ДИМЕНЗИЈЕ И ЧЕТВРТА ЈЕ ВРЕМЕ; АНТРОПОЛОШКИ ГЛЕДАНО: ИМАМО МУШКАРЦА, ЖЕНУ И ДЕТЕ – ЈЕСУ ЈЕЗГРО ЧОВЕКОВОГ ИНДИВИДУАЛНОГ И ДРУШТВЕНОГ ЖИВОТА; СФИНГА – ЧОВЕК;… ТРИ ОСНОВНЕ БОЈЕ од којих настају све остале – И СВЕПРОЗИРНА БЕЛА СВЕТЛОСТ; КВИНТАКОРД до-ми-сол, и Доминантни тон – настају сви остали акорди и лествице; езотеристи кажу: СВЕ СТВАРИ ПОСТОЈЕ КАО ТРИ АЛИ СУ СРЕТНЕ КАО ЧЕТИРИ… ИТД.
По тој матрици, Обрасцу људске ДУШЕ чије је језгро ДУХ СВЕТИ, саграђена је кућа Лепенског Вира као савршена МАНДАЛА. На Лепенском Виру, пре 9000 година ( Броју Светог Духа) посађено је Семе Космичког Знања из Којег је изникло Дрво Вечног Живота – Човек Светлости, Божанско Биће Љубави које је Храм Божји, Небо у свим пропорцијама. Чертири на квадрат јесте 16, јесте уздизање у горњу октаву Постојања. Ми Срби кажемо СВЕ У ШЕСНАЕСТ, када се ради нешто озбиљно – четврта, срчана, Христова чакра је оперативни инструмент за Вазнесење у пету димензију. Зове се Озбиљност, Збиља Стварности…
Човек се вазноси у Духу у Небо, и Небо се у Човеку спустило на Земљу.

ЈА ЈЕСАМ.
СЛАВА ГОСПОДУ БОГУ, ТВОРЦУ, ВЕЧНОМ СВЕДРЖИТЕЉУ!

(28. 06. 2020)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s