Др Јован – Јоле Раам: Непобедивост


Борац светла ово треба да зна

Научна позадина текућих светских догађаја

Елементи зла (неодрживости) су одавно уткани у систем – тј. нашу социјалну и економску организацију друштва. Поседници крупног капитала јавно износе свој план да десеткују популацију света. Иако се многа модерна достигнућа науке користе за тамне сврхе, већина независних научника (који су ућуткани и изван система) је одмакла далеко од овога што власници система користе да би га одржали.

Први део

Испод ћемо, у најкраћим цртама, да разјаснимо принципе теорије креирања зла:

Ако желите да промените особу, морацћете да промените ситуацију. Ако желите да промените ситуацију, морацћете да знате где је моћ. Моћ је у систему. Систем ствара ситуацију која корумпира појединце, а систем је правна, политичка, економска, културна позадина. Др. Зимбарда укључује”Луциферов ефекат” у разумевање трансформације људског карактера. То је динамичка интеракција ова три фактора:

а) Шта људи уносе у ситуацију (ко су, шта су њихови квалитети, снаге и слабости),

б) Шта ситуација начини од њих (како дизајнирана ситуација мења њихову личност),

ц) Какав је систем који ствара и одржава ту ситуацију? (развој зла се дизајнира; потребни су услови и утицаји који ће донети жељене ефкте)

Друштвени процеси који су повољни за раст и испољавање зла:

 1. Несвесно прихватамо први мали корак (обећање за сигурност и заштиту, економску добит, …)
 2. Дехуманизација друге стране (постајемо број, огрничено кретање, маска…)
 3. Деиндивидуација себе- анонимност
 4. Дифузија личне одговорности (примам наређења од претпостављеног)
 5. Слепа послушност ауторитету (психолошки тренинг)
 6. Некритичко усклађивање са нормама групе (ако сви то раде и ја ћу….)
 7. Пасивна толеранција зла неакцијом или незаинтересованост (гледај своја посла…)

Размислите који се од ових процеса дешавају код нас и у којој су фази.

Други Део

Научна позадина одгајања јунака

Депресија или љутња због ове ситуације не решава проблеме. Шта ми можемо урадити?

Као што се зло може стварати тако се и добро може одгајати. Јунаци, носиоци светла – људи који одбијају да се ускладе са злима, имају снагу да прекину магични круг зла. Нашу децу треба обучити јунаштву јер и обични људи могу бити хероји када се за то свори ситуација.

Светло се изражава кроз наше здравље, што значи да морамо чувати и неговати тело/нервни систем тј. позитивност нашег духа. Спољашњи утицаји могу бити епигенетски-хемијски, електромагнетски, емоционални. Такође становници нашег макробиома. позитивно или негативно делују на наше унутрашње светло.

Али то није све!

Највећа тајна векова је да је основа људског светла у способности да се доживи врхунско искуство (Maslow) или искуство бивања у зони, што у науци зову 4 основно стње свести (Wallace). То је природно људско искуство које доживљавамо на кратко свакога дана, најчешће при преласку из будног стања у спавање, при буђењу, или приликом стваралачко заноса у уметности, науци, спорту и другом раду. Доживљај 4 стања свести-чисте свести, квантног поља- трансценденталног, има снажан утицај на нашу регенерацију, тј. поправку поремећених генетских структура, складно изражавање гена и балансирање микробиома, тј. симбиотско позитивно дејство свих организама микробиома.  Maslow и остали истраживачи хуманистичке, позитивне, и когнитивне психологије су многоструко потврдили да се, у зависности учесталости искуства 4 стања свести, повећавају когитивне способности, пластицитет нервног система и изражавање генијалних људских способности.

Како одгајати јунаке светла:

 1. Број један, за људе светла: Чистоћа ума је основа и доноси све остале добробити, и зато се, пре свега, треба посветити саморазвоју и уклањању стреса из нервног система. Трансцендентална медитација се показала најуспешнијом јер води директно до искуства 4 стања свести, што најбрже регенерише генетска оштећења и даје могућност оживљавању светога духа у нама, тј. коришћење пуног менталног потенција-самореализација-актуализација.
 2. Узимајте чисту храну, непрскану, домаће старе сорте, без вештачких адитива, боја, укуса… (Колико год да је јефтина ГМО и увозна храна – не купујте отров, то кошта много више кад дође до наплате – лечења)
 3. Изворска вода или добар филтер за воду ће се исплат многоструко
 4. Изаћи из градске средине ако је могуће потпуно или што чешћи боравак у природи
 5. Вежбати редовно, спавање пре 10 увече – макар 8 сати, бавити се уметношћу и помагањем другим људима
 6. Редован пост и детокс свих телесних система од тешких метала, паразита и осталих отрова…
 7. Технологије штетних фреквенција искључивати што више (мобилни, WiFi, компјутери…)
 8. Изградити здраве породичне одосе, узајамно поштовање и подршку за остварење личних циљева и жеља -зацртајте себи своје циљеве и смислите како ћете их остварити
 9. Креирајте своју породичну економију- кућну производњу или услуге, домаћинство
 10. Умрежите се са себи сличнима, формирајте еко насеља, организујте размену добара и услуга
 11. Изградите своје школе које образују децу светла да буду Божија и дају добро свима
 12. Изградите свој здрави систем у коме сви еволуирају-напредују ка својим циљевима и доприносе стварањем нових вредности (наука, култура-уметност, архитектура, инжињерство, електроника, компјутери, све у служби човеку).

Када остварите претходних десетак тачака ових психолошких упутства -Др. Зимбарда ће постати ваше спонтано понашање, а не интелектуални покушај.

Др. Зимбардо је уверен да је најважније имати на уму свој контекст, осецћања и околности:

 1. Признајте грешке, не губите време да се правдате, идите даље. Будите пажљиви и критични према језику и поступцима других.
 2. Преузети личну одговорност за своје поступке. Будите јасни у својој индивидуалности и идентитету и уживајте у томе.
 3. Пратите праведну власт, али одуприте се неправедној власти (праведна власт има мудрост). Уравнотежите жељу за прихватањем групе с вашом потребом за индивидуалним идентитетом.
 4. Будите пажљиви: будите свесни како се идеје изражавају. Размислите о временском контексту – одлуке сада имају дугорочне последице.
 5. Не жртвујте слободу због илузије о сигурности (нпр. – рат против тероризма довео је до смањења наших слобода)
 6. Говорите о неправедном систему (нпр. – јавни говор о неправди може да начини велику разлику јер сви смо одговорни у спречавању сопственог Луцифера).

 

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s