Ви, који предлажете законе, обавестите се!


Сатанистичке подвале кроз терминологију

На мејл се јавила једна наша читатељка која каже: Запазила сам нешто необично, па вам шаљем, ако треба за сајт, а нисте можда видели. У питању је предлог закона, који стоји на сајту Скупштине Србије:
.
Наслов закона гласи: ZAKON  O  POTVRĐIVANJU  SPORAZUMA O ZAJMU (PROJEKAT ,,XITAN ODGOVOR REPUBLIKE SRBIJE NA COVID-19”) IZMEĐU REPUBLIKE SRBIJE I MEĐUNARODNE BANKE ZA OBNOVU I RAZVOJ.
.
На шта желим да укажем? Као што видимо у називу закона стоји реч XITAN, дакле не HITAN, како је исправно, него измешано ћирилицом и латиницом. А да није грешка у питању, види се по томе што се овако (XITAN) понавља дуж читавог документа.

Малом претрагом на „Гуглу“ добијамо одговор на питање – шта значи реч XITAN.
XITAN је Proper noun (властита именица) мушког рода и значи:
1. (religion) the Devil; Satan (lord of all demons and adversary of God);
дакле: то је Ђаво; Сатана – господар свих демона и противник Божији!
.
https://en.wiktionary.org/wiki/xitan
.
И ово је случајно? И ово је „теорија завере“?!
Не, није. Ово је само још једна у низу сатанистичких подвала!
.
Да се подсетимо да и реч – ковид значи демон. Ево шта је о томе рекао геополитичар Израел Шамир, иначе православни Јевреј:
-Ако се „ковид“ напише хебрејским словима, и прочитате ту реч с десна на лево, како се хебрејске речи читају, добије се דיבוק, Дибук, демон кабалиста, зли дух који може да уђе и поседне особу која пати од „емоционалног интензивирања“, приметио је Богдан Херцог, румунски мистичар из Темишвара. Дибук је популаран лик из јеврејског фолклора, тема позоришних драма и филмова.

Херцегова анализа наставља: можда аналогија са демонском поседнутошћу није површна већ дубока. Шта ако је ковид више психолошки него биолошки? Можда се људи помоћу екстремне индукције страха („емоционалног интензивирања“) понашају као да су поседнути Дибуком?

У сваком случају, они се понашају као да су хипнотисани, беспоговорно се повинујући противречним наредбама власти и прихватајући ограничења личне слободе без преседана….

Ово већ звучи лоше, али Херцог иде корак даље: можда проблем није психолошке већ духовне природе, као што то јеврејски кабалисти инсистирају, и једини могући лек је нека врста истеривања ђавола? Можда су због овог разлога цркве биле главне мете за време карантина? Заиста су цркве биле затворене – како на Истоку тако и на Западу – први пут икада, док су у исто време продавнице биле отворене… Ово је најсмртоноснији духовни напад, јер стална божанска жртва Евхаристије одржава само постојање друштва. „Да ли је ово био главни разлог због чека је Евхаристија била забрањена за време карантина?“ – пита Херцог. Да су цркве биле отворене и верници причешћивани, зли Дибук би отишао.

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s