Соко са Велебита: Илузионисти и опсенари


…Ови данашњи илузионисти и опсенари у овоме добу, далеко једноставније и успешније обмањују и залуђују ова крда и стада него ико икада раније и пре њих. Структура данашњих крда и стада је таква и на таквом нивоу, да ако их неко не лаже, не вара, не пљачка, не обмањује, не залуђује, не подцењује, не изиграва, тај није занимљив, није интересантан, са њим нема о чему да се распреда.

Чланови стада и крда тада немају о чему да размишљј,у немају чему да се диве, немају кога да оговарју, немају кога да псују и блате, а тај неко ипак им је драг и без њега се не може. Свим обманама, преварама, лажима и залуђивањима они су опчарани и одушевљени као никада пре.

Данас се ТВ апарати више купују него крајем шездесетих и током седамдесетих година и то што је могуће већи екран. Имао сам прилику да код једних чланова крда видим такав уређај, чије су мере око два метра висине и два и по ширине. Њиховој срећи нема краја, а ја сам био шокиран тим невиђеним лудилом. Деца су им нервозна, изгубљена и, рекао бих, да их ништа не занима нити привлачи.
Чланови крда само листају канале лажи и обмане и што је лаж већа и очигледнија за нормалног и ретког појединца, за њих је утолико већа посластица.

Стварна истина не постоји, њој се не верује, ЛАЖ ЈЕ ИСТИНА, за њу се и глава веома лако може положити!

– 2017.12.31-

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s