Евгений Евгеньевич Тамчишин: Поуке / 3


Можеш много да разумеш, али, мораш да учиш. Можеш много да желиш, али главно је да разумеш шта желиш. Много тога можеш да схватиш, но главно је, да знаш шта желиш да знаш.

Особа увек најпре мисли, а онда, чини. Ако  то уради обрнуто, на почетку,  мисли да  нешто није у реду са њом.

Човек познаје свет, кличе му,  мисли да све зна, али – не зна. Човек види само оно што му је дозвољено да види, а чује само оно што може. Говори о очигледном свету, али тај свет још увек није упознао.

За особу је очигледан свет висина, дужина, ширина и то је простор који види.  У ствари, тај простор је толико јединствен, његове  су физичке вредности толико безконачне, да човек неће скоро схватити где се налази, и зашто је овај свет очигледан.

Зналци су они, којима је поверен сакрамент магије / чаролије, и они знају много више, али ћуте, преносећи знање о простору само од уста до уста, и само онима којима верују. Знање  се отвара само за свест која то заслужује. Знање се постепено даје, и по потреби. Да бисте сазнали тајну, морате постати мађионичар/чаробњак, а не научник. Разлика између њих је велика: научник зна, а чаробњак веда.

 

Разјасница: реч мађионичар је гугл превод;  то су освешћене душе– то су они који ведају т.ј. говоре  своје унутарње знање а које је Творац  души дао. Тако освешћена душа веда и живи у складу са Творцем и кроз њега; то је његов поглед на свет. То су волхови као и  Тамчишин што јесте, увек на помоћ своме словенском народу као што је одвајкада било.Народ је волхове звао, врачима, чаробњацима, жрецима, док се временом није искристалисала њихова улога у различитим врстама помоћи своме народу

Оригинални текст: Можно многое понять, но для этого нужно изучать предмет. Можно многое хотеть, главное понять, что ты хочешь. Можно многое осознать, главное знать, что именно ты хочешь познать. Человек всегда думает, потом делает. Если он это делает наоборот изначально, а потом думает, значит с ним что-то не так. Человек познает мир, кричит об этом мире. И думает, что он все знает, но это не так. Человек видит лишь то, что ему позволяют видеть, слышит лишь то, что он может. Он рассуждает о явном мире, но до сих пор его не познал. Для человека явный мир – это высота, длина, ширина. Это то пространство, которое он видит, но пространство настолько уникально, что физические величины пространства настолько бесконечны, что человек еще не скоро осознает, где он находится и почему этот мир явный. Ведающие – те, которые вхожи в таинство магии, знают намного больше, и они молчат, передавая познание о пространстве только из уст в уста, и только тому, кому доверяют. Нельзя познать то, что запрещено Богом творцом, что открывается лишь тому сознанию, которое этого достойно. Знания даются постепенно, по необходимости. Чтобы познать тайное, надо стать магом, а не ученым. Разница между ними велика: ученый знает, а маг ведает .

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s