Илија Зипевски: БЕЛ – ЛЕБ


БЕЛ (Буки Људи) је бела боја светлости која долази от Сунца. Из беле боје/светлости произилазе све боје. Бела у значењу божанства светлости налази се у називу Белобога а такође је и епитет који се додаје божанству Сунца Виду као Бели Вид. БЕЛ је вид Сунца који се относи на испољавање сунчеве светлости у боје – принцип који силази са Неба на Земљу. ЛЕБ или ЛЕП, ЛЕПОТА је обрнути принцип који са Земље расте ка Небу. Бела на италијанском управо значи лепо. „Бело лице“ у народним песмама други је начин да се каже: лепо лице. Под привлачним дејством сунчеве светлости, природа испољава своју лепоту извијајући се са Земље ка Небу. Обрнути принцип Белог Вида гласи Лепи Див – било то величанствена лепота планине, дрвета или људског бића.

Испрва сам имао намеру да четврти палиндром који будем обрађивао буде ЗАР – РАЗ но то ћу оставити за неки други пут а сада ћу кратко обрадити палиндром ДАР – РАД.

ДАР (Добро Рци) долази са Небе на Земљу, то су наши таленти и дарови „от Бога“ са којима се рађамо. РАД је обрнути принцип са којим напором своје воље развијамо и умножавамо своје таленте относно дарове.

Сва ова имена која су састављена словима по редоследу Азбуке (ВИД, ГОР, БЕЛ, ЗАР, ДАР) отговарају појавама које са Неба силазе на Земљу. Обрнуто читање ових речи које дају редослед датих слова обрнут у относу на редослед Азбуке (ДИВ, РОГ, ЛЕБ, РАЗ, РАД) отговара појавама које са Земља расту ка Небу. Да ли је то случајно ?

лија Зипевски, АзБукВеда, шеснаести наставак)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s