Бранислава Чоловић: Златно јаје


Некада даво постојало је царство Свијетлог Рода и звало се Чаробна Гора. Кажу да су били потомци Звијезда  и носили су у себи звјездано сјеме. Не зна се шта је у том царству било чаробније:да ли мора,или горе, небо, ваздух, потоци ил ријеке,травкe,звијерке ил стасити горштаци који живјеше у њему. Чак кажу да је и Сунце другачије сијало но у било ком другом царству на земаљском шару.Љубављу је била повезана свака душа која ту живјеше.

.

Рађали су велике ствараоце:поете,сликаре,зидаре,музичаре,нарочито су лиру свирали,научнике,чаробњаке и јунаке и стварали дјела вриједна уздаха Васељене. Дружили су се са вилама и змајевима и чували своја два свијета .Легенда даље каже да је заштитник царства, Велики Бијели Змај живио на Орловом врху гдје никад у вјеки вјекова људска нога није крочила. Врх је био тако високо,неђе под саме облаке .У змајевом гнијезду су постојала 3 златна јаја и свако је чекало своје вријеме ……

.

И деси се игра свјетлости и таме…као што свако Свијетло привлачи таму јер јој боде очи тако тама посла своје легије да угасе тај пламен. Дуго су се горштаци супротстављали легијама таме. Убацише им на превару док су били изморени од борбе и скоро заспали а то нису смијели, јер у том међупрелазу у сан најлакше се убаца најцрњи од свих отрова -мржња.Заспаше и пробудише се у другом царству. И тако Чаробна гора поста црна.

.

Треће вријеме је ту а ти мој Роде, вјеруј,не бој се, пробуди се, сјети се ко си. Није ти у крви да си мали. Велики се не плаше ни Живота а ни смрти. Ал знај да је треће златно јаје још увијек на Орловом врху и ускоро ће се нешто излећи из њега.

Родит ће се ЉУБАВ….

Вјеруј. .. .

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s