Драган Симовић: Мој унутарњи пут ка вишим световима


ЛИРИКА ВЕЧНОГ ТРЕНУТКА

ВИЛЕЊАКА СА ЗВЕЗДАНОМ ЛИРОМ

Мој унутарњи пут ка вишим световима и духовностима води изван свих учења, философија, религија, теологија и идеологија.

Дуго сам у религијама и теолгијама тражио пут ка вишим духовностима о којима сам још у детињству сневао и маштао, но, све су те религије и теологије, на овај или онај начин, само помућивале, распршивале и развејавале моје визије и снове о вишњим духовним и божанским световима.

Схватио сам, и освестио, да мени не одговара ниједна религија и теологија, ниједан религијски и теолошки пут, већ само унутарњи пут душе и срца, тајинствени унутарњи пут изван свих религијских и теолошких учења, појимања, схватања и тумачења.

За мене су све религије исто што и идеологије: користе се само за поробљавање и слуђивање маса, за чисто завођење и поробљавање неосвешћених и успаваних људи, људи-крда и људи-чопора.

По мени, никакве разлике нема између јудео-кршћанства и ислама, на једној, и комунизма, бољшевизма и глобализма, на другој страни.

Сврха и циљ је исти!

Advertisements

One comment

  1. Милан

    Песниче,
    То је то .. наука.., религија… сви досадашњи животни оквири.. имају исту појасницу …то је скуп и систем наметнутих , строго контролисаних правила и обавештења која важе искључиво за обичну рају… као један лавиринт са високим зидовима и препрекама … напредне душе сновима, осећајима,свешћу разбијају те зомби представе тако што сами отварају небеске капије и добијају увиде у једну ширу већу истину и спознају .. што би рекао народ усе и у своје кљусе .
    Благодарим Песниче још једном

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s