ОТВОРЕНО ПИСМО: „УЈЕДИЊЕНИ МОЖЕМО СВЕ- РАЗЈЕДИЊЕНИ, ОСУЂЕНИ СМО НА ПРОПАСТ!!!


ОТВОРЕНО ПИСМО НАШИМА, ДВЕРИМА, РАДИКАЛИМА, ДСС, СРПСКОМ СВЕШТЕНСТВУ, ЕКОПАТРИОТАМА, ВОДЕЋИМ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИМА, И СВИМA ДРУГИМА КОЈИ СЕБЕ СМАТРАЈУ РОДОЉУБИВИМ У ДАНАШЊОЈ “РАСПАДАЈУЋОЈ” СРБИЈИ…

14 март 2013
М. Новаковић

Слажем се са већином читалачких коментара у вези последњег прогласа “Народног покрета Наши”, који смо објавили данас (14. марта 2013.) на страницама нашег ФБР портала.

Иницијатива за излазак на улице и протесте до испуњења захтева је не само добра, већ и неопходна. У данашњој Србији не постоје услови за институционалну смену власти. Све полуге “легалног процеса” за тако нешто су у рукама “партократско-тајкунске мафије” (државне и националне институције, паре и водећи медији) што онемогућава било какву шансу за фер и демократске изборе и “легалистичку” смену власти.

Свима треба да буде јасно да овај продани режим може да буде смењен једино на исти начин на који је и дошао на власт 5. октобра 2000. (читај – “на улици” или “догађањем народа”).

Зато овакви “себични” и “сепаратистички” (верујем, искрено и патриотски мотивисани) протести само иду на руку прозападном марионетском Српском режиму. Потребно је да се родољубиви покрети (уколико су искрено родољубиви) уједине у “једно”. Једино заједно могу да дођу до тог циља.

По мом искреном уверењу “авенија” за тако нешто данас јесте родољубиви и уставобранитељски ПОКРЕТ НИКАД ГРАНИЦA, који наша редакција отворено подржава. Овај надстраначки и уставобранитељски покрет је успео у јануару да окупи, и изведе на улицу велики број “разноликих” патриотских покрета, грађана, и угледних појединаца. Protest, nikad granica

Разлог за тако нешто јесте (не само чињеница да су на челу покрета људи и организације којима је на првом месту отаџбина, већ и) идеја да се родољубиви прваци и организације са различитим политичким и личним ставовима по многим питањима окупе око једног конкретног и горућег проблема, за који једноставно мора да постоји политички и национални консензус код свих који би испред свог имена да ставе епитет “родољубив” – a то је одбрана Српског Устава и спречавање успостављања границе усред Србије од стране издајничког режима (наравно и његов консеквентни одлазак са власти)!

Дакле, за овако нешто, по мени, није потребан никакав “политички консензус” јер овде се не ради ни о каквој “политици”, већ о питању “живота и смрти” не само наше отаџбине, већ и Србског народа у целини.

Србија ће, као независна нација, престати да постоји не само комадањем њене територије, већ пре свега уништењем нашег националног бића, на чему овај режим ради интензивно по налогу својих “бриселско-вашинтонских газда” (простије речено – “укидањем” Србског народа на овим просторима).

То је права “евро(дез)интеграциона” агенда коју данас спроводе наши (не)пријатељи из Брисела – дезинтеграција целе Србске нације на Балканском простору… Зато апелујем на све родољубиве покрете и политичке партије, часно Србско свештенство и водеће Србске интелектуалце и друге независне националне институције:

– Да се уједине бар око овог горућег питања “живота и смрти” наше отаџбине, односно одбране Устава државе Србије

– Да забораве све своје “себичне” страначке интересе и “политичко профитерство”, позову своје присталице и све родољубиве грађане Србије да устану у одбрану својих грађанских и уставних права – права која су им гарантована не само Уставом Србије (по коме данас тако бездушно газе управо они који су на челу наше државе), већ су нам гарантована и свим међународним конвенцијама!

– Ако данас не делујете у том правцу, сутра ће бити касно. Такав пропуст вам неће опростити ни наш Србски народ, ни ваши потомци…

– По мом дубоком уверењу одговор на све дилеме, и прави “рецепт” за уједињење око једног и јединственог горућег питања, управо јесте свенародни и надстраначки родољубиви покрет НИКАД ГРАНИЦА.

Nikad granica

ПРИДРУЖИТЕ СЕ, УЈЕДИЊЕНИ МОЖЕМО СВЕ
РАЗЈЕДИЊЕНИ, ОСУЂЕНИ СМО НА ПРОПАСТ!!!

Оснивач и уредник СРБског ФБРепортера
Миодраг Новаковић

____________________________

Прилог:

Више хиљада људи, под слоганом „Никад граница — Косово је Србија“, протестовало је 10. 12. 2012. у Београду.

Протестни марш у организацији више родољубивих удружења и српских интелектуалаца кренуо је испред Саборне цркве, идући поред Председништва, Владе Србије и Уставног суда да би се завршио код храма Светог Саве где су окупљени грађани палили свеће за жртве које су страдале од руке Рамуша Харадинаја.

Организатори: Србски Образ, Српски сабор Заветници, Српски народни покрет Наши, Покрет Двери, Покрет 1389, Савет Сабора дијаспоре, Покрет за Србију, Слободна Србија, Српска народна одбрана, Удружење жена са Косова и Метохије — ЖЕКИМ, Влада Републике Српске Крајине у прогонству, Источна алтернатива, Национални покрет, Нови Стандард, Српски клуб, Александар Павић, Миодраг Зарковић, Бранко Павловић, Срђа Трифковић Скупу су се придружили: Покрет за Космет у Србији, Завичајна удружења и клубови са КиМ, Коло српских сестара са КиМ, Удружења породица отетих, несталих и убијених

10 comments

 1. Србин

  Премда ми екопатриоти нисмо политичка организација, него више групација са сличним, екопатриотским ставом, који, већ и у име самог опстанка, сматрамо важним, део нас је био присутан на мање-више свим досадашњим скуповима.
  Иначе, мој лични став, који дели ко дели, а ко не, није битно, јесте да слога долази одозго, о чему сам већ и писао.
  Да је до мене, знам коју бих команду издао, па ко је послуша, послуша, ко не – нека организује протесте и протестиће док му не дојади, али га не бих рачунао међу озбиљне.
  http://teodor.rs/sloga-dolazi-odozgo/

 2. Повратни пинг: Отворено писмо уредника ФБрепортера | Никад граница – Косово је Србија
 3. pravda

  problem je sto su mnoge „patriotske organizacije“ kvazipatriotske, a drugi problem je sto se Kosovo i Metohija nece odbraniti protestima u Beogradu, nego dosta radikalnijim potezima i to upravo na teritoriji Kosova i Metohije, to vam je valjda svima jasno. sve ostalo je sarena laza.

 4. bugsbunny

  Kada pokret Nimada granica ne bi bio ispostava za reklamiranje fantomskih kvaziorganizacija gospode Krsljanina, Jovica i Licine, mozda bi imalo smisla da svaki pojedinac, a ne samo organizacije koje ste pozvali. Ovako, stari udbasi moraju sami da se bore za svoj prostor pod nebom

 5. mija elan

  Ako sebe zovemo srbima ,ako nam se zemlja zove Srbija , jedino sto nas iskonski spaja je Pravoslavlje.Bez duhovnog jedinstva svaki pokusaj pretvorice se u jos jednu od brojnih revolucija gladnih stomaka koje ,znamo iz isorije, vrlo brzo postaju kvarljive.Bozijih hramova ima sirom Srbije.Svi su gradjeni narodnom verom i voljom.U hramovima Bozijim boravi svestenstvo. Tu su da brinu o nama. Crkvena dvorista su velika.Dakle imamo sve sto treba da mirno u crkvenim dvoristima upisemo svoje ime i prezime ispod teksta kojim trazimo povratak postenja i kodeksa kakvo su nam odredili Sveti preci i Pravoslavna VERA.

 6. Радомир

  Неки покрети су настали после мајских избора. Осим патриотских прича немају ништа друго ни да понуде. Једини прави патриотски фронт су ДСС, ДВЕРИ и СРС. Они морају да буду носиоци промена. Имају историју постојања и политичког активизма а битно је да имају и конкретне програме. Иначе је врло сумњив тај изненадни бум патриотских покрета. Очигледно тамо неко ван Србије има намеру да задражи СНС доста дуго на власти. Направити предизборну коалицију од неких тек јуче створених покрета и партија без конкретних програма је врло опасно. Очигледно је на делу разбијање патриотских снага.

 7. Слободан Н.

  Изражавам задовољствошто што идеја почиње да живи сада и овде.
   Ми немамо праве лидере и вође,
  То место је упражњено за ВАС НАРОДЕ СРБИЈЕ.
   „Никад не реци никад“
  Док тебе и Србије има.
   Није Србија на продају
  Племенит народ нема цену.
  У нади да је точак одговорности Народа Србије кренуо,
  дајем свој скромни допринос и подршку.
  СРБИЈА ТО САМ ЈА
  СРБИЈА ТО СИ ТИ,
  СРБИЈА ТО СМО И БИЋЕМО САМО МИ – УЈЕДИЊЕЊИ У ИДЕЈИ И БОРБИ ДА ЈЕ САЧУВАМО,НАРАВНО ЦЕЛУ,
  НАРАВНО ЗДРАВУ,
  НАРАВНО ПРАВЕДНУ И ПРАВУ,
  МИ ТО МОЖЕМО ,ЈЕР ХОЋЕМО СВИ.

 8. Goran

  U Srbiji se od poštenog rada ne može živeti, ali od prodaje nacionalnih interesa može da se itekeko dobro živi.Pogledajte kako dobro žive politička ološ bilo u vlasti ili lažnoj opoziociji koji su pod kontrolom zapadnog lama.„Privatizacija“ je sinonim za bezdušno uništavanje društvenih preduzeća i pljačku društvene imovine, odnosno lomljenje kičme srpske ekonomije. Ono što su generacije i generacije radnika stvarale u najtežim mogućim uslovima, oteto je, ukradeno i uništeno. Pogledajmo kako izgleda privatizacija u Srbiji: Parazitske banke odobravaju kredite partijskim kumovima po nalogu Stranke na vlasti…. našim novcem! Partijski kumovi učestvuju u privatizaciji i kupuju najbolja preduzeća ne pitajući za cenu, ako se radi o aukcijskoj prodaji, ili, ako je reč o tenderima, neki visoki funkcioner iz Vlade, istovremeno i član Stranke, upravlja tenderskom prodajom tako da se pobednik unapred zna. Kada novi vlasnik udje u firmu, on otpušta radnike, smanjuje plate, rasprodaje zalihe, prodaje delove preduzeca, dobija nove poslove od Vlade, koje ranije preduzeće namerno nije moglo dobiti, povečava ukupne prihode i isplačuje kredit iz postoječih potencijala. Menadžer dobija proviziju za dobro uradjen posao ili mu režim oprašta pronevere koje je ranije izvršio. Partijski kumovi bez para kupuju unosna preduzeća, uknjiže ih na svoje ime i plačaju partijski reket Stranci na vlasti što je upriličila ovakvu unosnu transakciju. Funkcioneri stranke su lično obezbedjeni i mogu mirno da nastave da šire laži o reformama, dok stranka puni fondove za buduću predizbornu kampanju. Ukoliko državnu imovinu kupuju stranci, onda se finansijska kombinacija završava napolju. Samo neoprezni idioti, tako ih zovu partijski kumovi, prebacuju novac u zemlju.Tamo gde je stala prethodna evrounijatska vlast, ova nastavlja. Nekakvi patriotski govori služe samo da prikriju strašnu istinu, a to je da je ova vlast postavila granicu između Kosova i Metohije i ostalog dela Srbije. Umesto da bilo šta urade u korist naroda, ološka dosovska vlast i njeni nastavljači doveli su srpski narod na rub nestanka. 1 milion nezaposlenih, 1,7 miliona penzionera i samo 1,7 miliona ljudi koji rade ( od toga samo 200 000 u industriji ili bolje reći ono što je od industrije ostalo ), najgori materijalni položaj zdravstva u Evropi, demografski sunovrat ( 35 000 ljudi više umire nego što se rađa), predstavljaju sumornu sliku stvarnosti u Srbiji. Od nekadašnjeg tretiranja izdajnika kao najvećeg zla za narod i državu stigli smo do najbolje plaćenog zanimanja u proevropskoj Srbiji. Na ceni su „kooperativni“, Europski nastrojeni Srbi, spremni da nacionalnu pripadnost zamene za belu Šengen listu, a veru za večeru………https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LlzX5316wc4

 9. NATALIJA NOVAKOVIC

  ZAJEDNO SMO NAJACI, U UJEDINJENOJ BORBI MOZMO SVASTA, RAZJEDINJENI NEMOZEMO NISTA, NE TREBA ICI NA ULICU DA BI JENI OTISLI A DRUGI DSLI KRAJNJE JE VREME DA SE RESAVAJU STVARI DUGOTRAJNO BEZ OBZIRA KO JE NA VLASTI ILI KO CE DOCI JER TO JE JEDINI I PAVI NACIN DA SE BORBOM POSTIGNU BOLJI USLOVI ZA BOLJI ZIVOT SVIH NAS, A NE POJEDINACA, I VLASTI.

 10. Dedazika

  Budemo li cekali, doceka nece ni biti ako se ne upotrebi sila naroda da jednom zauvek ocistimo nasu dragu Srbiju od olosa, lopova, izdajica i lizoguzaca stranih naredjivaca.
  Ako me podrzite spreman sam dati svoj zivot za bolje sutra svih gradjana Srbije.Ko jedinka nisam nista ali mogu mnogo uciniti za dobro drugih koji su posteni, iskreni, koji ne samo da veruju u boga nego prvenstveno da veruje u svoju moc.Ko je drzava? Ti si drzava kao sto sam i ja, kao sto smo mi.Nije drzava od nekoliko desetina SMRDLJIVACA koji su bili i koji su sada na vlasti.Njima nista drugo ne treba nego da se svako od njih poveze za repove cetiri konja i da budu rastrgnuti.Zeleo bih gledati kako se gamad kida u zivo.Smrt stranim i nasim unutrasnjim neprijateljima, da sloboda jednom zasija nad Srbijom i njenom iznemoglom narodu koji lagano ali sigurno umire od maloumnika koji nas hrane stranim vestackim proizvodima idt, itd = Srbijo draga preziveces kao i tvoja deca, moramo dati i zivote za tebe jer si nam jedina majka i kolevka gde smo rasli.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s