Драган Симовић: НЕМА ПРЕДАЈЕ!


ЛИРИКА ВЕЧНЕ ЉУБАВИ –
ЉУБАВИ КОЈА НИКАДА НЕ УМИРЕ
Резултат слика за песник драган симовић, слике

Има дана, има тренутака када кажем себи: стар сам већ, и уморан од света и живота; не могу више да се борим против зла и таме у свету; нека се млађи боре; ја сам се доста борио;  зло и тама су толико нарасли и ојачали у свету, тако да моја даљња борба против тога губи сваки смисао и сваку сврху.

Но, одмах потом следи жесток и оштар прекор из мог унутарњег бића и суштаства, прекор који ме у трену враћа у животну и божанску равнотежу, прекор који ме намах враћа у првобитно стање мојега слободољубивог и ратничког духа, духа који не пристаје на задат живот, духа који каже: нема предаје!

Заиста, нема предаје, нема одступања, нема бекства!

Све док бивамо и јесмо, ма какви год били и ма колико год година имали: нема предаје, нема одступања, нема бекства, јер се и нема камо побећи!

Камо год да побегнем чекају ме ови исти задаци и, све док их не обавим онако како ваља, нећу моћи да се развијам нити у духу и свести да узрастам.

Мој свет, моја судбина и моји задаци су управо овде где јесам, овде и сада, на овој светој земљи и у овом тренутку вечности.

Рећи: ја сам одвећ стар и уморан од света и живота – јесте кукавичлук, јесте предаја и издајство!

Довољан је само један једини поглед на све оне који су ми мили и драги, на све оне које љубим и који ме љубе, па да се пред собом, Творцем и Васељеном постодим својих речи, својега кукавичлука и своје слабости, те стога клицам попут древних Сварогових ратника светлости:

НЕМА ПРЕДАЈЕ, НЕМА ПРЕДАЈЕ НИТИ У ОВОМ НИТИ У БИЛО КОЈЕМ СВЕТУ! 

Advertisements

One comment

  1. Соко са Велебита

    Тако је песниче врли ! Нема предаје , нема издаје , нема продаје јер што год, од овога неко учини ,учинио је смртни грех, којему опроста нема . Опроста му неће нити бити може, ни од предака ни од потомака ни од ближњих његових у овоме трену !

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s